Joukko huippunimiä 26-vuotiaan elokuvantekijäihmeen tulevaan elokuvaan

Kanadalainen elokuvan ihmelapsi Xavier Dolan on vasta 26-vuotias, mutta tehnyt jo viisi pitkää elokuvaa, joista viimeisin, Mommy, palkittiin Cannesissa Jyrun erikoispalkinnolla.

Dolan on aiemmin tehnyt töitä lähinnä quebeciläisten näyttelijöiden kanssa, mutta seuraavaa elokuvaansa varten ohjaaja on laittanut tähtäimensä korkeammalle.

Marion Cotillard, Lea Seydoux, Vincent Cassel, Nathalie Baye ja Gaspard Ulliel tulevat näyttelemään Dolanin It’s Only The End Of The World -elokuvassa, joka perustuu Jean-Luc Lagarcen näytelmään.

Elokuva kertoo kirjailijasta, joka palaa kotikaupunkiinsa ilmoittamaan perheelleen lähestyvästä kuolemastaan. Seuraa kriisejä, avautumisia ja kykenemättömyyttä kuunnella ja rakastaa.

Dolanin englanninkielinen debyytti saa siis vielä odottaa itseään. Tuottelias ohjaaja on jo valmistelemassa The Death and Life of John F. Donovan -elokuvaansa, jonka pääosissa nähdään Game of Thrones -tähti Kit Harrington ja Jessica Chastain, mutta tuotanto starttaa vasta It’s Only The End Of The Worldin valmistumisen jälkeen.

Lähde: Deadline

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut