Karalahti- ja Luokkakokous 3 -leffojen ensi-illat siirtyvät reippaasti

Niin se vain on, että koronapandemia siirtää loputkin ensi-illat.

17.12.2020 14:42

Jääkiekkolegenda Jere Karalahdesta kertovan Karalahti-dokkarin ensi-ilta siirtyi helmikuulle (5.2.). Luokkakokous 3 – Sinkkuristeilyn uutta ensi-iltapäivämäärää ei paljastettu.

Luokkakokous 3:n odotetaan tuovan taas sadat tuhannet teattereihin, joten on ymmärrettävää, että elokuva hyllytetään odottamaan parempia aikoja. Päätös on siis täysin taloudellinen.

Kulunut vuosi on ollut katastrofaalinen niin kotimaisille tuotantoyhtiöille kuin elokuvateattereillekin.

– Tänä vuonna ala on pandemian vuoksi menettänyt lipputuloja jo arviolta 53 miljoonaa, ja se kaikki on pois alalta, joka on iso työllistäjä, kertoo Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

– Esimerkiksi kuluvan joulukuun pitäisi olla koko alan huippusesonki. Nyt kuitenkin elokuvateattereiden lipputulot tulevat tippumaan edellisvuoden joulukuuhun verrattuna arviolta -97 %. Tilanne on muodostumassa koko alalle kestämättömäksi, Nyman sanoo.

Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle taas kertoo seuraavaa:

– Solar Films julkaisi vuonna 2020 kolme elokuvaa, jotka kaikki kärsivät tilanteesta. Samanlaista riskiä ja ennakoimattomia tappioita ei keväällä 2021 ole mahdollista ottaa, ja siksi julkaisusuunnitelmaa on pakko muuttaa.

Alla Karalahden ja Luokkakokous 3:n trailerit.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia