Karismaa tihkuva Star Wars -hahmo saa oman sarjan

Lando oli myös Solo: A Star Wars Storyn valopilkkuja.

28.7.2023 09:01

Alkuperäisestä Star Wars -elokuvasarjasta tuttu karismaattinen peluri ja eräänlainen kaukaisen galaksin Hannu Hanhi, Lando Calrissian, saa oman seikkailunsa. Asiasta on huhuttu jo aiemmin, mutta projekti koki takapakkia, kun siihen liitetty käsikirjoittaja-ohjaaja Justin Simien (Dear White People) jätti sen taakseen.

Simienin lähtö Lando-projektista johtui hänen toisesta Disney-kiinnityksestään. Hänen tuore elokuvansa The Haunted Mansion otti niin paljon aikaa, ettei Landon kirjoittamiselle jäänyt sijaa Simienin kalenterissa. Ennen Hollywoodin työnseisauksia Lando-projekti ehti kuitenkin saada uudet käsikirjoittajat.

Disney Plus -suoratoistopalvelulle kehiteltävää uutuussarjaa kirjoittavat muusikko ja näyttelijä Donald Glover sekä hänen veljensä Stephen Glover. Tässä on aihetta iloon, sillä Donald Gloverin tulkinta nuoresta Landosta elokuvassa Solo: A Star Wars Story sai yleisesti ottaen kiitosta, vaikkei leffa muuten huippumenestystä saavuttanutkaan. Gloverin veljeskaksikko on myös kirjoittanut yhdessä komediasarja Swarmia Amazon Primelle.

Justin Simien on niin ikään positiivisin mielin Gloverien kiinnityksestä Lando-sarjaan. Elokuvantekijä kirjoitti sittemmin kadonneessa Instagram-julkaisussaan näin:

– Donald on kansallisaarre. Olen hyvilläni, että hän ja Stephen saavat viedä hahmoa omaan suuntaansa. En saata odottaa sen näkemistä.

 

Lähteet: Deadline, The Wrap

Lisää luettavaa