Karvalakki päähän ja maailmaa valloittamaan – Onko tässä seuraava kansainvälinen suomalaismenestys?

Tulossa elokuvateattereihin syksyllä.

9.2.2022 11:55

Syksyllä Suomen ensi-iltansa saava Metsurin tarina on torniolaisen Mikko Myllylahden ensimmäinen pitkä ohjaustyö.

Jarkko Lahden esittämä Pepe uskoo parempaan huomiseen, vaikka mikään ei varsinaisesti anna siihen syytä: hyväntahtoinen mies menettää lyhyessä ajassa vaimonsa, talonsa ja parhaan ystävänsä, mutta ottaa traagiset tapahtumat vastaan tyynellä optimismilla.

Pepen tarinaa kuljettavat absurdit käänteet ja mystiset näyt pienellä pohjoissuomalaisella paikkakunnalla.

Metsurin tarinalle voi ennustaa hyvää kansainvälistä menestystä jo kerättyjen palkintojen ja agenttikiinnityksen vuoksi – tai ainakin näin Elokuvayhtiö Aamu uskoo. Sama yhtiö on tuottanut Juho Kuosmasen ohjaamat elokuvat Hymyilevä mies ja Hytti nro 6.

Draamakomedia on yhtiön tiedotteen mukaan saanut kansainväliseksi myyntiagentikseen Totem Filmsin, joka on vastannut myös kaikkialle maailmaan myydyn Hytti nro 6:n kansainvälisistä oikeuksista.

Metsurin tarinan ohjaajan Mikko Myllylahden käsikirjoittama Hymyilevä mies voitti Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -palkinnon vuonna 2016. Myllylahden lyhytelokuva Tiikeri sai ensi-iltansa Cannesin Kriitikoiden viikolla vuonna 2018.

Metsurin tarinan käsikirjoitus palkittiin Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikon Next Step -palkinnolla vuonna 2019, ja sitä on kehitetty muun muassa lupaavien elokuvahankkeiden L’Atélier Cinéfondation -tapahtumassa Cannesissa.

Jarkko Lahti ponkaisi maailman tietoisuuteen Jussi-palkitulla roolisuorituksellaan elokuvassa Hymyilevä mies.

Metsurin tarinassa Lahden rinnalla nähdään muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Katja Küttner, Armi Toivanen ja Ulla Tapaninen.

Metsurin tarina saa Suomen ensi-iltansa syksyllä.

Lisää luettavaa