Kasarikomediasta ja 70-luvun hittisarjasta tuttu näyttelijä kuoli

27.10.2014 13:43

Näyttelijä Marcia Strassman on kuollut 66-vuotiaana hävittyään pitkän taistelun rintasyöpää vastaan. Hänen siskonsa Julie Strassman on vahvistanut asian.

Strassman näytteli useassa tv-sarjassa sekä elokuvassa, mutta hänet tunnettiin parhaiten pääosista tv-sarjassa Terve taas, Kotter (1975-1979) sekä elokuvissa Kulti, kutistin kakarat (1989) ja jatko-osasta Kultsi, suurensin kakaran (1992). Nämä komediaelokuvat Rick Moranisin vastanäyttelijänä olivat Strassmanin uran menestyksekkäimpiä. Terve taas, Kotter -sarjan näyttelijäkaartiin kuului myös nuori John Travolta.

Strassman oli aktiivinen keräämään varoja useiden asioiden puolesta, mukaan lukien rintasyövän tutkimista ja hoitoa varten jo ennen kuin hän sai oman diagnoosinsa. Hän kuului myös Screen Actors Guildiin, jossa hänet valittiin kolmivuotiselle kaudelle vuonna 2010. Siskon mukaan Strassmanilla oli laaja joukko ystäviä Hollywoodissa.

Strassman syntyi 28. huhtikuuta 1948 New York Cityssa ja kasvoi New Jerseyssä. Strassman kuoli kotonaan Kaliforniassa  25. lokakuuta seitsemän vuotta kestäneen syöpätaistelun päätteeksi. Sisko Julie on esittänyt pyynnön, että kukkien sijaan Marciaa muistettaisiin lahjoittamalla hänen nimellään rahaa syöpää vastaan taisteleville organisaatioille.

Lähde: Deadline

Kuva elokuvasta Kulti, kutistin kakarat.

(Episodi/RK)

 

 

Lisää luettavaa