Käsikirjoittaja syytti Martin Scorsesea 500 000 dollarin petoksesta – Sovitteli jutun

Scorsese otti väitetysti puoli miljoonaa, ei laittanut tikkua ristiin ja piti rahat.

23.3.2024 15:00

Käsikirjoittaja Simon Afram ja tuottaja Edward Kahl syyttivät siviilioikeudessa ohjaaja Martin Scorsesea puolen miljoonan dollarin ottamisesta elokuvaprojektissa, johon Scorsese ei koskaan osallistunut. Scorsese ei myöskään palauttanut rahoja.

Aframin mukaan Scorsese lupautui tuottajaksi Operation: Fortitude -elokuvaprojektiin tammikuussa 2022. Toiveena oli, että Scorsese hommaisi elokuvan pääosaan laatunäyttelijän ja rahoittajia. Tuotannon piti alkaa loppuvuodesta 2022.

”Scorsese ei laittanut tikkua ristiin projektin suhteen, eikä hän ollut edes tavoitettavissa. Scorsesen esikunta vastasi toistuvasti, että ohjaaja on kiireinen”, Afram väitti.

Scorsesen asianajajat esittivät asian niin, että Scorsese oli yrittänyt etsiä elokuvaan osaavaa ohjaajaa, mutta projekti oli liian kokemattomissa ja heikoissa kantimissa, että tämä olisi onnistunut.

Myös rahapolitiikan Scorsesen leiri näki hyvin eri tavalla. Asianajajien mukaan Afram ja Kohl ovat tosiasiassa velkaa Scorseselle 500 000 dollaria, koska sopimuksessa luvattiin kaksi puolen miljoonan dollarin maksuerää.

Lakijuttu on nyt soviteltu. Sovittelun yksityiskohdat eivät ole julkista tietoa.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa