Kathleen Kennedy ärähtää: Moni Star Warsin parissa työskentelevä nainen kokenut häirintää faneilta – ”Miehet dominoivat fanikuntaa”

Lucasfilmin pomo ottaa kantaa.

19.6.2024 22:01

Lucasfilmin pomo Kathleen Kennedy sanoo Varietyn mukaan, että moni Star Warsin parissa työskentelevä nainen on joutunut toksisten fanien hyökkäysten kohteeksi.

Nyt esimerkiksi naispäähenkilön The Acolyte -sarja on joutunut valtavan viharyöpytyksen kohteeksi. Sarja voi tietysti saada huonoja arvioita myös laadun perusteella, mutta moni kritiikki on tulkittu yksinomaan vastalauseena vahvoille naishahmoille.

Moni on kritisoinut sitä, että sarjassa olisi ”liikaa nais- ja vähemmistöhahmoja jedeinä”.

”Uskomukseni mukaan tarinankerronnan täytyy kattaa kaikki ihmiset. Isojen franchise-sarjojen kanssa operoiminen sosiaalisen median ja odotusten aikakaudella on pelottavaa”, Kathleen Kennedy kommentoi.

Kennedyn mukaan moni Star Warsissa mukana oleva nainen on kamppaillut toksisten fanien kanssa. ”Fanikunta on niin miehinen ja joskus hyökkäykset voivat olla hyvinkin henkilökohtaisia.”

Kennedy myös sanoo, että kuka tahansa, joka harjoittaa syrjintää, vihapuhetta tai rasismia ei ole hänen silmissään fani.

Lisää luettavaa