Katso Doctor Who -video: Tohtori vaihtuu naiseksi

Brittiläisen sci-fi-sarja Doctor Whon fanit saavat perinteisen joululahjan erikoisjakson muodossa, ja tällä kertaa vaihtuu myös itse Tohtori.

26.12.2017 22:00

Doctor Who -sarjan uuden version 10. tuotantokausi loppuu ryminällä tänä jouluna, kun Tohtori uudentuu jälleen kerran. Peter Capaldi jättää tässä jouluspesiaalissa roolinsa 12. Tohtorina, ja roolin ottaa haltuunsa ensimmäistä kertaa naisnäyttelijä. Jouluspesiaalissa ja tulevalla 11. kaudella 13. Tohtoria näyttelee englantilaisnäyttelijä Jodie Whittaker (Broadchurch).

Kun BBC ilmoitti viime kesänä uuden Tohtorin olevan naispuolinen, nousi fanien käytös otsikoihin. Osa faneista vannoi lopettavansa sarjan katsomisen, sillä Tohtori voi muka olla vain mies, ja osa faneista osoitti suosiotaan muutokselle osoituksena moderniudesta ja Tohtorin olemisesta roolimallina myös pienille tytöille. Sarjan monimutkaisessa mytologiassa Tohtori edustaa ajan herroja ja pystyy siten vaihtamaan kehoaan, eikä hänellä ole sukupuolta sen tavallisessa merkityksessä.

Doctor Who -sarjan vuoden 2017 jouluspesiaali on nimeltään Olipa kerran – ja toisenkin (Twice Upon a Time), ja se sai ensi-iltansa Briteissä joulupäivänä. Erikoisjakso nähdään Suomessa Yle TV2:ssa ke 27. joulukuuta klo 19.30, ja jakson voi katsoa myöhemmin myös Yle Areenasta.

Lisää luettavaa