Netflix-uutuus kerää katsojilta ylistystä: ”Tätä sarjaa ei voi lopettaa kesken!”

Baby Reindeer on noussut nopeasti Netflixin suosituimpien sarjojen joukkoon.

18.4.2024 08:00

Netflixin uusin minisarja Baby Reindeer vie katsojat tunteiden vuoristorataan, jota on vaikea lopettaa kesken. Luvassa on jännitystä, draamaa ja mustaa huumoria.

Baby Reindeer kertoo uraansa aloittelevasta stand up -koomikosta nimeltä Donny (Richard Gadd), joka tekee töitä baarimikkona.

Eräänä päivänä pubiin astuu nainen nimeltä Martha (Jessica Gunning). Hän väittää olevansa asianajaja, mutta hänellä ei ole varaa tilata juomaa.

Myötätunnosta Donny antaa naiselle kupin teetä. Siitä lähtien nainen takertuu Donnyn elämään kuin takiainen, ensin eräänlaisena ystävänä ja sitten armottomana ahdistelijana. Hyväntahtoinen kohtaaminen muuttuu pian painajaiseksi.

Pääosaa esittävä skottikoomikko Richard Gadd kertoo, että sarja perustuu hänen omiin kokemuksiinsa. Häntä ahdisteli nainen, joka kyttäsi hänen ovensa ulkopuolella kolmen vuoden ajan ja lähetti tuhansia sähköposteja.

”Se on nyt ohi, tavallaan. Tunnevaikutus elää edelleen”, Gadd kertoi Independentille.

”Kun käy läpi tällaisen armottoman koettelemuksen, se jättää jäljen sieluun. En ole vieläkään päässyt siitä irti kokonaan. Mutta kai siksi teemme taidetta: työstämme sitä, ymmärrämme sitä ja yritämme sitä kautta päästä irti tällaisista asioista”.

Viime perjantain ensi-iltansa jälkeen Baby Reindeer on noussut nopeasti Netflixin suosituimpien sarjojen listalle.

Viikonlopun aikana sarja on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa, kirjoittaa ruotsalainen sisarjulkaisumme MovieZine. Facebookin suositussa Bäst på Netflix -ryhmässä sarja on kerännyt ylistystä.

”Se on mukaansatempaava ja uskomattoman voimakas, mutta synkkä tarina”, kirjoittaa eräs ryhmän jäsen.

”Sarja ei sovi kaikille, varsinkaan herkille katsojille. Joitakin kohtauksia on vaikea katsoa, niissä on huumeita ja muita kauheuksia. Mutta sarjassa on myös hauskoja kohtia. Kun olet nähnyt yhden jakson, haluat nähdä lisää”, Facebook-käyttäjä lisää.

”Katsoin tämän tänään! Erittäin hyvä, mutta kuten sanottu, se on synkkä ja raskas. Samalla hauska! Kymmenen pistettä!”, kehuu toinen.

Baby Reindeer on yksi parhaista minisarjoista, joita olen nähnyt. Raaka, hauska, surullinen, mukaansatempaava, traaginen ja välillä todella kamala. Se meni suoraan sydämeeni”, ylisti kolmas sarjan nähnyt katsoja, joka antaa niin ikään kymmenen pistettä kymmenestä.

Katso Baby Reindeerin traileri alta.

Lisää luettavaa