Kauhuelokuvan noita ja sinkkunainen yrittivät haastaa Clint Eastwoodin ja Tom Hanksin – huonosti kävi

Kaksi pitkän tauon jälkeen tehtyä jatko-osaa tuli viikonloppuna teattereihin, mutta Yhdysvalloissa ne eivät erityisemmin kiinnostaneet lipunostajia.

Sekä Blair Witch että Bridget Jones’s Baby tekivät Pohjois-Amerikassa heikon tuloksen. Blair Witch keräsi ensi-iltaviikonloppunaan 9,7 miljoonaa dollaria ja Bridget Jones’s Baby 8,2 miljoonaa.

Viikonlopun voittaja oli Clint Eastwoodin ohjaama Sully, jonka pääosassa Tom Hanks esittää sankarillista lentokapteenia. Sully oli toisena viikonloppuna peräkkäin listan ykkönen 22 miljoonalla dollarilla. Yhteensä Sully on kerännyt Pohjois-Amerikassa 70,5 miljoonaa dollaria tähän menneessä.

Viikonloppuna tuli Yhdysvalloissa teattereihin myös Oliver Stonen ohjaama Snowden, joka jäi listan neljänneksi 8 miljoonan dollarin tuloksella.

Bridget Jones’s Babyn ja Blair Witchin heikot tulokset voivat tarkoittaa sitä, että elokuvasarjat ovat tiensä päässä. Yhdysvalloissa odotettiin Blair Witchille 20 miljoonan dollarin avausta. Tosin elokuva tehtiin vaatimattomalla 5 miljoonan dollarin budjetilla, joten sen on helppo päästä voitolle. Joka tapauksessa tulos on pettymys verrattuna viime aikojen muihin kauhu-uutuuksiin.

Elokuvasarjan vuonna 1999 aloittanut Blair Witch Project oli valtava hitti, mutta vuotta myöhemmin ilmestynyt jatko-osa ei menestynyt erityisemmin.

Viisitoista vuotta edellisen osan jälkeen tehty Bridget Jones’s Baby on huomattavasti kalliimpi tuotanto (noin 35 miljoonaa dollaria) kuin Blair Witch, mutta se todennäköisesti pärjää paremmin Yhdysvaltain ulkopuolella. Neljättä elokuvaa on tämän tuloksen perusteella todennäköisesti turha odottaa.

Blair Witch ja Bridget Jones’s Baby tulivat ensi-iltaan perjantaina myös Suomessa.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut