Kauhukomedia teki kovan tuloksen jenkeissä – uusi Pixar-animaatio ei vedä katsojia entiseen malliin

Kiitospäivän jälkeinen viikonloppu on yleensä Yhdysvalloissa vuoden hiljaisimpia, ja niin tänäkin vuonna.

Teattereihin tuli vain yksi iso ensi-ilta, jouluinen kauhukomedia Krampus, joka teki odotettua paremman 16 miljoonan dollarin avaustuloksen. Sillä heltisi kuitenkin vain toinen sija listalla, sillä tuottoisin leffa oli edelleen Nälkäpeli: Matkijanärhi, osa 2, jonka viikonlopun tuotto oli 18,6 miljoonaa dollaria. Matkijanärhi 2 on tuottanut Yhdysvalloissa tähän mennessä 227 miljoonaa dollaria.

Listan kolmoseksi sijoittui Rockyn spin off -leffa Creed, joka tuotti toisena viikonloppunaan 15,5 miljoonaa. Creed on ollut odotettua isompi menestys sekä arvosteluissa että lippukassoilla.

Nelosena oli toista viikonloppua pyörivä Kunnon dinosaurus (The Good Dinosaurus), joka tuotti saman verran kuin Creed eli 15,5 miljoonaa. Pixar-tuotannoksi Kunnon dinosaurus on hyvistä arvosteluista huolimatta tuottanut yllättävän vähän rahaa. Esimerkiksi Inside Out tuotti avausviikonloppunaan enemmän kuin kiitospäivää edeltävänä keskiviikkona ensi-iltaan tullut Kunnon dinosaurus tähän mennessä (75,9 miljoonaa).

Krampus tuli myös Suomessa perjantaina teattereihin. Creed tulee Suomeen uudenvuodenpäivänä ja Kunnon dinosaurus 6. tammikuuta.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut