Keanu Reeves tulittaa: ”Deepfake korvaa näytteljän intohimon tunteettomalla maskilla!”

Reevesin mukaan deepfakea käytettäessä näyttelijä voi menettää päätäntävallan omaan suoritukseensa.

17.2.2023 12:00

Keanu Reevesin mukaan deepfake-teknologia tarjoaa ihmiskunnalle upeita mahdollisuuksia, mutta sisältää myös isoja riskejä.

Matrix– ja John Wick -tähti otti asiaan kantaa tuoreessa WIREDIN haastattelussa.

Reevesin mukaan turhauttavinta teknologian käyttämisessä on, että näyttelijä ei pääse täysin kontrolloimaan edes omaa roolisuoritustaan. Esimerkkinä hän käytti mm. tapausta, jossa Bruce Willis deepfeikattiin venäläiseen televisiomainokseen.

”Kun teet roolisuorituksen elokuvaan, tiedät että sitä tullaan leikkaamaan ja editoimaan. Ero on siinä, että aiemmin pääsit osallistumaan prosessiin itse”.

”Kun mennään deepfake-maailmaan, sinulla ei ole mitään sananvaltaa. Tämä on pelottavaa”, Reeves tilittää.

Reevesin mukaan tekoälyn ja metaversen kaltaiset teknologiat eivät ole yksiselitteisen huono asia. Esimerkiksi kaikkia John Wick -elokuvien huikeita kohtauksia ei olisi voinut tehdä ilman niitä. Näyttelijän mukaan kyseiset teknologiat voivat auttaa ihmiskuntaa viemään luovuutta ja taidetta eteenpäin.

”Tuntuu kuitenkin siltä, että näillä teknologioilla yritetään korvata ihmisyys kokonaan. Deepfaket korvaavat näyttelijän intohimon ja rosoisuuden tunteettomalla maskilla”, Reeves pommittaa.

Lähde: Slashfilm.

Lisää luettavaa