Kelsey Grammer: ”Transformer-leffassa ei saa vastaansa tennispalloa kepin päässä!”

3.12.2014 13:54

Frasier-tähti Kelsey Grammer kertoo kokemuksestaan elokuvan Transformers – Tuhon aikakausi (2014) parissa.

Toimittanut: Reija Karkkonen
Haastattelu: Paramount

Sinut on nähty television sitcomeissa ja draamoissa, Broadwaylla ja eri lajityyppien elokuvissa. Millaista on olla mukana sellaisessa elokuvassa kuin Transformers: Tuhon aikakausi?
Rakastin sitä! Olen todellinen nörtti ja fani mitä Transformerseihin tulee. Muistan olleeni ensimmäisissä tämän elokuvan harjoituksissani ja nähneeni kuorma-auton. Ajattelin itsekseni: “Siinä on Optimus Prime!” Oli vaikeaa kontrolloida innostustani. Oikeastaan pyrin tähän rooliin.

Eli sinä tartuit puhelimeen ja soitit Michael Baylle?
En minä. Kuulin että uusi Transformers-elokuva oli tekeillä, joten puhuin agentilleni. Hänen mielestään se oli hyvä idea, joten hän otti yhteyttä Michaeliin. Michael tiesi työstäni komedian parissa, joten agenttini lähetti hänelle klipin televisiosarjastani Boss. Michael piti siitä ja tapasimme noin viikon päästä puhuaksemme roolista.

Transformers-fanina oli varmasti jännittävää kun ensimmäistä kertaa kävelit kuvauspaikalle. Mitä mielessäsi liikkui silloin?
Paljonkin. Michael Bayn elokuvan mittakaava on legendaarinen ja mukana oleminen uskomatonta. Elokuva on eeppinen ja siksi Transformersit ovat niin menestyneitä. Yleisö tietää saavansa rahoilleen vastinetta mennessään katsomaan niitä. Michael Bay on nero ja näiden suurten elokuvien mestari.

Olet työskennellyt useiden hienojen ohjaajien kanssa vuosien varrella. Millainen oli suhteesi Michaeliin?
Me toimimme todella hyvin yhteen. Välillämme oli paljon yhteistyötä ja arvostin sitä todella. Michael on ainutlaatuinen. Kun hän on Transformersin kuvauspaikalla, hän on kuin lapsi maailman suurimmassa lelukaupassa. Hän kuplii innostusta. Michael on vahvasti mukana kaikessa mitä kuvauspaikalla tapahtuu ja hänellä on koko elokuva päässään.

Voisitko kuvailla esittämääsi henkilöhahmoa?
Toki. Esitän Harold Attingeria. Hän työskentelee CIA:lle ja jahtaa Autobotteja sekä Deceptioneita. Hän ei sulata hölynpölyä. Hänen tehtävänsä on suojella Yhdysvaltoja ja planeettaa, ja hän ottaa sen äärimmäisen vakavasti. Hän näkee robotit vaarallisina, vitsauksena ihmiskunnalle. Kun Autobotit ja Decepticonit tappelevat, kaupunkeja tuhoutuu ja viattomia ihmisiä kuolee. Hän haluaa pysäyttää tämän.

Onko Attinger hyvä vai paha hahmo?
Kiinnostava kysymys. Hän on siinä rajalla. Hän ajattelee olevansa hyvä tyyppi, hän pystyy oikeuttamaan tekonsa. Muut saattavat kuitenkin nähdä hänet pahiksena. Hänellä on työ tehtävänään ja hän tekee sen, tosin hänen egonsa korruptoi häntä.

Kumpi on hauskempaa: pahiksen vai hyviksen esittäminen?
Nautin pahisten esittämisestä, se on hauskaa.

Millaista on näytellä samassa kohtauksessa suuren transformerin kanssa? Se on tosiaan erilaista kuin kohtauksen tekeminen Frasierissa.
Se todellakin on. Se on kiinnostavaa. Transformer ei tietenkään ole kohtauksessa varsinaisesti paikalla, vaan se lisätään jälkikäteen. Helpottaakseen näyttelijöitä Michael antaa kohtausta varten palasen transformeria.

Todellako? Millä tavalla?
Käyttämällä vaikkapa transformerin päätä tai jalkaa.

Yleensä kohtauksessa saa vastaansa tennispallon kepin päässä.
Haha! Ei Michael Bayn elokuvassa!

Teit nimeä televisiossa sarjoissa Cheers ja Frasier. Olemme myös nähneet sinua Broadwaylla, mutta nyt olet hypännyt suuriin toimintaelokuviin. Transformersin lisäksi olet ollut viimeisimmässä X-Men-elokuvassa sekä Expendables 3:ssa.
Kyllä. Kuten sanoin, halusin olla tässä Transformers-elokuvassa. X-Menin kohdalla törmäsin Hugh Jackmaniin ja me puhuimme mahdollisesta paluustani X-Meniin ja olin erittäin innoissani. Soitin Bryan Singerille ja pystyimme järjestämään asian. Samoin Expendablesin kanssa. Siinä on suuri Sylvester Stallonen johtama näyttelijäkaarti. Haha, kesäni oli kyllä kiireinen.

Lisää luettavaa