Kelvottomimmat leffat valitaan taas – Lista Razzie-ehdokkaista

Joka vuosi valitaan parhaat elokuvat erilaisissa gaaloissa ympäri maailman, mutta kyllä ne huonoimmatkin leffat omat bileensä ansaitsevat. Golden Raspberry Awardseissa valitaan taas vuoden turhimmat leffat ja roolisuoritukset.

Fifty Shades of Grey ja Nouseva Jupiter saivat molemmat kuusi ehdokkuutta Pixelsin ja Paul Blart: Mall Cop 2:n lisäksi. Jokainen näistä on myös ehdolla vuoden huonoimmaksi elokuvaksi. Myös Fantastic Four on ehdolla huonoimmaksi elokuvaksi, mutta sai jostain syystä yhteensä vain viisi ehdokkuutta.

Fifty Shadesin tähdet Dakota Johnson ja Jamie Dornan ovat ehdolla huonoimmiksi näyttelijöiksi sekä kehnoimmaksi näyttelijäpariksi. Ohjaaja Sam Taylor-Johnson sekä käsikirjoittaja Kelly Marcel ovat myös ehdolla omasta panoksestaan Fifty Shadesin hyväksi.

Huonoimman naisnäyttelijän palkinnon saajaksi on Dakotan lisäksi ehdolla Mila Kunis Nouseva Jupiter -flopista, Gwyneth Paltrow Mortdecaista, Jennifer Lopez The Boy Next Doorista sekä Katherine Heigl Home Sweet Hellistä.

Dornan taas jakaa huonoimman miesnäyttelijän pystin ehdokkuuden Adam Sandlerin (Pixels ja The Cobbler), Kevin Jamesin (Paul Blart: Mall Cop 2), Channing Tatumin (Nouseva Jupiter) ja Johnny Deppin (Mortdecai) kanssa.

Depp on myös nimetty ehdokkaaksi kehnoin näyttelijäpari -kategoriaan Mortdecaissa nähtävien viiksiensä kanssa. Muita ehdokkaita ovat Sandler aivan minkä tahansa kenkäparin kanssa The Cobblerissa, James ja hänen Segwaynsä Mall Cop 2:ssa sekä kaikki Fantastic Fourin näyttelijät kimpassa.

Vuoden 2015 Oscar-voittajat Eddie Redmayne ja Julianne Moore ovat myös ehdolla sivurooleistaan Nousevassa Jupiterissa ja Seventh Sonissa.

Pahin remake/rip-off/jatko-osa -kategoriaan mahtuvat Fantastic Four, Alvin ja pikkuoravat: Reissussa, Hot Tub Time Machine 2, Human Centipede 3 ja Mall Cop 2.

Ryysyistä rikkauksiin -palkinnolle ovat ehdolla Elizabeth Banks, M. Night Shyamalan, Will Smith ja Sylvester Stallone, joista jokainen on onnistunut nousemaan flopista takaisin menestykseksi.

Kehnoimmat leffat ja roolisuoritukset julkistetaan 27. helmikuuta, iltaa ennen Oscar-gaalaa.

Koko lista Rotten Tomatoesin sivuilla, klikkaa tästä.

Lähde: film-news

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut