Kenen tissit Molly Ringwald vaati poistettavaksi ikivihreästä Breakfast Clubista?

13.3.2015 15:27

Breakfast Club on klassinen teinielokuva, ja se onkin säilynyt tähän päivään asti tuoreena. Viiden nuoren välinen dialogi on niin luontevaa, että hahmoihin voi edelleen samastua. Näin jälkikäteen onkin hauska kuulla, että elokuvan luonut John Hughes oli vähällä liittää elokuvaan rivon kohtauksen.

Vanity Fair sai käsiinsä pienen pätkän Kirk Honeycuttin kirjasta John Hughes: A Life In Film. ”Hughesilla oli mielessään suureellinen alastonkohtaus keskelle tätä jälki-istuntokomediaa. Tuon ajan yleisö oli tottunut paljaaseen pintaan, villeihin juhliin sekä tissikohtauksiin: kaikki teinileffat tekivät sitä. Hughes ei ollut immuuni tälle”, kirjassa kerrotaan.

Breakfast Clubin poistetussa alastonkohtauksessa teinit olisivat karanneet jälki-istunnosta löytääkseen kurkistusreiän tyttöjen pukuhuoneeseen. Nuorukaiset olisivat päässeet vakoilemaan koulun uimajoukkueen alastonta valmentajaa, nykyään käsikirjoittajana ja ohjaajana tunnettua runsaspovista Karen Leigh Hopkinsia.

Elokuvan naisnäyttelijät Molly Ringwald ja Ally Sheedy kuitenkin kyseenalaistivat kohtauksen kutsuen sitä seksistiseksi ja misogynistiseksi. Näin Hughes poisti sen.

Millainen elokuva olisikaan ollut tissikohtauksen kanssa? Olisiko leffan tunnelma muuttunut?

Alla leffan traileri.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa