”Suoraan keskelle epätoivoista tilannetta” – Oscar-voittaja hehkuttaa Yön ritari -ohjaajan tulevaa sotaelokuvaa

Ensi kesänä ensi-iltansa saava elokuva on näyttelijän mielestä ”puhdas sotaelokuva”.

Empiren podcastissä vieraillut Mark Rylance (Bridge of Spies, The BFG) on ylistänyt Christopher Nolanin tulevaa Dunkirk-elokuvaa ja sen potentiaalia.

”Chris on vakavin ja mielenkiintoisin elokuvantekijä. Jokainen merkittävä elokuvantekijä tekee jossain vaiheessa sotaelokuva. Mutta Chrisin käsikirjoitus on niin upea, että uskon siinä olevan potentiaalia erittäin, erittäin voimakkaaseen ja yksinkertaisen puhtaaseen sotaelokuvaan käsittämättömästä tappiosta. Uskon, että siinä on potentiaalia uskomattomaan elokuvaan”, Rylance kertoo.

Dunkirk kertoo toisen maailmansodan alkuvaiheissa tapahtuneesta operaatio Dynamosta eli Dunkirkin evakuoinnista. Rylancen mukaan elokuva vie suoraan tapahtumien keskelle.

”Joissain vanhoissa sotaelokuvissa on tapana kasvattaa odotusta pitkään ja sinä arvailet, kuka kuolee ja kuka elää. Tässä ei ole sellaista. Tässä mennään suoraan keskelle epätoivoista tilannetta”, näyttelijä selittää.

Dunkirkin rooleissä nähdään Rylancen lisäksi muun muassa Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, James D’Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan,Tom Hardy, Kenneth Branagh ja Cillian Murphy.

Lähde: Collider

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut