Kevin Costner paljasti oman suosikkielokuvansa: ”Se kertoo asioista, joita ei sanota ääneen”

Näyttelijätähti vertaa Hollywood-klassikkoa yhteen omista elokuvistaan.

11.6.2024 08:00

Kevin Costner on täällä taas! Eeppisessä lännenelokuvassa Horizon: An American Saga hän on sekä ohjaaja että pääosan esittäjä. Tanssii susien kanssa -elokuvan Oscar-palkittu näyttelijä-ohjaaja ja Yellowstone-sarjan tähti tuntee elokuvahistorian ja ottaa sieltä myös inspiraatiota.

Mutta mikä on Costnerin oma suosikkielokuva? Kun Costner vieraili Rich Eisen Show’ssa tammikuussa 2017 hän paljasti, että hänen lempielokuvansa on Ihmeellinen on elämä vuodelta 1946.

Costner ihailee jouluklassikon lämminhenkistä sanomaa ja löytää siitä samoja teemoja kuin vuoden 1989 elokuvasta Unelmien kenttä, jossa hän esitti pääosaa.

Molemmissa elokuvissa käsitellään elämän arvostamisen tärkeyttä ja perhesuhteita, ja molemmissa on uskonnollisia viittauksia.

”Se kertoo oikeastaan asioista, joita ei sanota ääneen isien ja poikien välillä, ja se on aika raamatullista? Molemmat elokuvat ovat täynnä fantasiaelementtejä ja rikkaita hahmoja, mutta molemmissa tiivistyy yksinkertainen sanoma: pitää arvostaa sitä elämää, joka sinulla jo on”, Costner kertoi Rich Eisenille.

Ihmeellinen on elämä.

Frank Capran ohjaama Ihmeellinen on elämä on kaikkien aikojen jouluelokuva, joka nähdään joka joulu televisiossa myös Suomessa.

Elokuvan päähenkilö George Bailey (James Stewart) on elämäänsä pettynyt perheenisä, joka päättää hypätä sillalta alas. Enkeli tulee viime hetkellä hätiin ja opettaa Georgea ymmärtämään elämän ja läheisten merkityksen.

Costner tekee yhden suosituimmista rooleistaan elokuvassa Unelmien kenttä, jossa on samantyyppisiä teemoja ja ripaus fantasiaa.

Phil Alden Robinsonin ohjaama vuoden 1989 draama kertoo Costnerin esittämästä maanviljelijästä, joka eräänä päivänä kuulee salaperäisen äänen. Sen innoittamana Ray rakentaa mailleen baseball-kentän.

Sekä kriitikot että yleisö ottivat Unelmien kenttä -elokuvan hyvin vastaan, ja siitä on tullut rakastettu klassikko, joka on kestänyt aikaa. Ei ihme, että Costner uskaltaa vetää elokuvansa ja Ihmeellinen on elämä -elokuvan välille yhtäläisyyksiä.

Katso Costnerin haastattelu alta.

Lähde: MovieZine

Lisää luettavaa