”Kaipaatko minua?” – Kevin Spacey rikkoo yli vuoden kestäneen hiljaisuuden: Julkaisi oudon videon, jossa esiintyy suosikkihahmonaan

Let Me Be Frank.

Vain hetkeä myöhemmin, kun uutiset siitä, että näyttelijä Kevin Spaceyta vastaan nostetaan syyte vuonna 2016 tapahtuneesta ahdistelutapauksesta, Spacey julkaisee erikoisen videon, rikkoen samalla viime vuoden lokakuussa alkaneen mediahiljaisuutensa.

Boston Globe kertoo, että Spaceyta vastaan tullaan nostamaan syyte, kun näyttelijän väitetään vuonna 2016 juottaneen 18-vuotiaan pojan humalaan baarissa, työntäneen tämän jälkeen kätensä pojan housuihin ja alkanut kourimaan häntä sukuelimestä. Poika oli väittänyt tuolloin olevansa täysi-ikäinen, mikä Yhdysvalloissa tarkoittaa 21-vuoden ikää. Useita minuutteja kestäneen kourinnan jälkeen poika oli kertomansa mukaan lähtenyt.

Myöhään jouluaattona Spacey julkaisi kuitenkin erikoisen videon omilla sosiaalisen median tileillään. Video nähtävissä alta. Let Me Be Frank -nimisessä videossa Spacey esiintyy ilmiselvästi House of Cards -suosikkihahmo Frank Underwoodina, joka metaforan kaltaisesti puhuu katsojille siitä, ettei ”kaikkea pidä uskoa” ja ettei hän ole aina totellut sääntöjä, ja ihmiset ovat rakastaneet siitä.

”Tiedän mitä haluatte. Toki he ovat yrittäneet erottaa meidät, mutta se mitä meillä on, on liian vahvaa ja voimakasta. Olemme jakaneet kaiken, sinä ja minä. Kerroin syvimmät, tummimmat salaisuuteni. Näytin tarkalleen mihin ihmiset kykenevät. Shokeerasin rehellisyydelläni, mutta useimmiten haastoin ajattelemaan. Ja luotit minuun, vaikka tiesit ettei sinun pitäisi”, Spacey aloittaa videon.

Hän jatkaa pian: ”Tiedän, mitä haluat. Haluat minut takaisin.” Spacey sanoo, että jotkut uskovat kaiken ja odottavat hänen ”tunnustavan kaiken”, mutta ettei se ole niin yksinkertaista, painottaen pian faktojen ja todisteiden tarpeellisuuteen. Pian Spacey lupaa, että ”kuolemastaan huolimatta” hänestä tuntuu hyvältä, ja että jonakin päivänä todellinen totuus paljastuu. ”Odottakaa… Nyt kun ajattelen, ette koskaan nähneet minun kuolevan, ettehän?” Video päättyy dramaattisella musiikilla päättyvään lausahdukseen ”Kaipaatko minua?”

 

Kuva: Spaceyn video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut