Kikattavan kakkiaisen tekijöiden uusi sarja leviää maailmalle – Keltainen lumimies nähdään meillä heinäkuussa

Sarja koostu 50 jaksosta.

5.5.2022 14:45

Suomalaisen Gigglebug Entertaintmentin tuottama Keltainen lumimies -animaatiosarja tulee katsottavaksi Yle Areenaan heinäkuussa.

Kyseessä on myös ensimmäinen suomalaissarja Disneyllä.

Keltainen lumimies on Ylen, Zodiak Kids Studio Ranskan ja Disneyn yhteistuotanto. Sarja nähdään monien Euroopan maiden lisäksi myös Afrikassa ja Lähi-idässä Disneyn kanavilla sekä ensimmäisenä Espanjassa, Portugalissa ja Ranskassa, kertoo tiedote.

Keltainen lumimies sijoittuu napapiirin pohjoispuolella sijaitsevaan Tuiskulan kylään, jonne etelän lämpöön tottunut 12-vuotias surffaripoika Osmo (Henri Piispanen) muuttaa isänsä kanssa. Tuiskulassa sataa ympäri vuoden lunta, ja hirviöt ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Tuiskulassa Osmo ja hänen serkkunsa Rita (Jenny Pitkänen) tutustuvat keltaiseen lumimieheen Gustaviin (Arttu Wiskari) ja ystävystyvät hänen kanssaan. Yhdessä serkukset auttavat pitämään Gustavin piilossa Ritan hirviöitä vihaavalta isältä, pormestari Kromilta (Antti Pääkkönen) ja siinä ohessa seikkailevat ja pitävät hauskaa.

Kansainvälisen nimen The Unstoppable Yellow Yeti saanut animaatiosarja perustuu Kikattavan kakkiaisen luoneen Gigglebug Entertainmentin vastaavan tuottajan Anttu Harlinin ja luovan johtajan Joonas Utin kehittämään alkuperäishahmoon.

Joonas Utti sai idean lumimieshahmoon hänen perheessään 1990-luvulla Lappeenrannassa asuneesta costaricalaisesta vaihto-oppilaasta. Introvertti teini-ikäinen Utti oppi ulospäinsuuntautuneelta vaihto-oppilaalta taidon nähdä maailmaa uusin silmin.

“Tämä ainutlaatuinen ystävyys yli 20 vuoden takaa poiki idean Keltaiseen lumimieheen. Sarjan sydän löytyy ystävyyden merkityksestä”, Utti kertoo.

Keltaisessa lumimiehessä herkutellaan suomalaisilla erikoisuuksilla: sarjassa syödään esimerkiksi lappeenrantalaisten suosikkia atomi-lihapiirakkaa, käydään avantouimassa ja vietetään mitä erikoisimpia juhlapyhiä, suomalaisten vappu- ja rapujuhlaperinteiden innoittamana. Sarjan päähahmot Gustav, Rita ja Osmo kapinoivat meille suomalaisille tuttuja sääntöjä vastaan.

“Sääntö-Suomi on parhaimmillaan aivan pönttö, ja suomalaiset perinteet puolestaan ovat ulkopuolisen silmin katsottuna tosi kummallisia. Sarja ammentaa hauskuutensa näistä suomalaisista juurista. Tarkoituksena on ennen kaikkea levittää iloa ja saada ihmiset nauramaan”, Anttu Harlin sanoo.

Keltainen lumimies koostuu 50 kestoltaan 11-minuuttisesta jaksosta ja 11 pariminuuttisesta lyhytohjelmasta. Sarjan ensimmäiset 20 jaksoa ja 6 lyhytohjelmaa julkaistaan Yle Areenassa 1.7.2022.

Keltainen lumimies nähdään myös Yle TV2:ssa Galaxissa 7.8.2022 alkaen sunnuntaiaamuisin noin klo 9.20.

Lisää luettavaa