Kingsman-ohjaaja: ”Colin Firthin hahmossa on kaikki mahdolliset vakoojatyypit”

Agenttiseikkailu Kingsman: Salainen palvelu on ilmestynyt dvd:nä ja blu-rayna. Elokuva tekee kunniaa perinteisille vakoojatarinoille mutta luo samalla uutta. Elokuvassa on pilke silmäkulmassa, mutta se ei ole parodia vaan täysiverinen seikkailu. Haastattelussa ohjaaja Matthew Vaughn, joka tunnetaan myös elokuvista Kick-Ass ja X-Men: First Class.

Olitko pitkään suunnitellut tekeväsi vakoojaelokuvan?
Koko elämäni. Rakastan vakoojaelokuvia. Ne vain piti keksiä uudestaan ja palauttaa niihin huumoria, jotta ne veisivät samanlaiselle matkalle kuin 70- ja 80-luvun vakoojaelokuvat, joita kävin katsomassa. Jostain syystä vakoojaelokuvista tuli yhtäkkiä hirveän vakavia. Austin Powers -elokuvat ovat eräänlainen vedenjakaja, ja Bourne-elokuvat ovat niiden kääntöpuoli. Ajattelin iskeä niiden kahden väliin.

Mitkä menneisyyden vakoojat ovat Colin Firthin esittämän Harryn esikuvia?
Haaste on löytää vakooja, josta ei ole otettu vaikutteita. Se oli pointtini. Siinä on kaikki mahdolliset vakoojatyypit.

Miksi valitsit Colin Firthin päärooliin?
Ian Fleming halusi David Nivenin James Bondin rooliin, ja hän on aina ollut suosikkini. Halusin rooliin nykypäivän David Nivenin, ja Colin oli oikeastaan ainoa vaihtoehto. Ehkä Benedict Cumberbatch olisi myös voinut olla mahdollinen, mutta hän on liian nuori.

Pitikö Firthiä houkutella?
Yksi puhelinsoitto riitti.

Miten sait myytyä roolin hänelle?
Lähetin sarjakuvan hänelle, ja hän luki sen. Sanoin haluavani tehdä siitä elokuvan, jossa sinulla on rooli. Hän vain sanoi olevansa mukana. Hänellä on varmaan oma versionsa tarinasta, mutta se oli todella helppoa.

Olivatko toimintakohtaukset hänelle vaikeita?
Ei. Kun palkkasin hänet, niin sanoin että joudut harjoittelemaan toimintakohtauksia puoli vuotta. Colin myös teki sen, joten hänelle on todella annettava pisteet. Hän teki kovasti töitä ja onnistui siinä.

Kuvassa Colin Firth, Matthew Vaughn ja Samuel L. Jackson.
Haastattelu ja kuva: Twentieth Century Fox

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut