Klassisen musiikin konsertteja elokuvateattereihin

Musiikkitalon klassisen musiikin konsertteja voi pian kuunnella ja katsella elokuvateattereissa. Helsingin kaupunginorkesteri ja Finnkino vievät HKO:n kevätkauden konsertteja elokuvateattereihin viidessä kaupungissa ympäri Suomea. Ensimmäinen HKO Screen -sarjan esitys on 19. huhtikuuta: still-kuvin visualisoidussa elokuvamusiikin konsertissa kuullaan Ennio Morriconen, Georges Deleruen ja Miklós Rózsan musiikkia. Kevään mittaan elokuvateattereissa esitetään kolme HKO:n konserttia, ja esityspäivä on torstai.

Tänä keväänä klassista musiikkia voi kuulla Finnkinon teattereissa Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Syyskaudella Musiikkitalosta lähetetään viisi konserttia noin kuukauden välein. Myös esityskaupunkeja tulee syksyllä lisää. Finnkinon tavoitteena on välittää HKO:n huippukonsertit teatteriverkostonsa avulla koko Suomeen.

– Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi vuosittain runsaalle 100 000 kuulijalle. Tarve kehittää uusia esityskanavia on tullut konserttiyleisöltä, sillä konserttiemme kysyntä on ylittänyt tarjonnan, toteaa HKO:n ylikapellimestari John Storgårds.

HKO Screen -sarjan ohjelmisto keväällä Finnkinon teattereissa:

to 19.4. Elokuvamusiikin konsertti
Johtajana Nick Davies ja juontajana Peter von Bagh (taltioitu 6.1.2012)

to 10.5. Richard Straussin lauluja
Johtajana Okko Kamu ja solistina sopraano Soile Isokoski (taltioitu 21.4.2012)

to 31.5. Gustav Mahlerin sinfonia nro 5
Johtajana Pietari Inkinen (taltioitu 24.5.2012)

Lippujen myynti ensimmäiseen HKO Screen -konserttiin alkaa 5. huhtikuuta Finnkinon verkkolippukaupassa ja teattereissa. Lipun hinta on 18 euroa.

Lähde: Helsingin kaupunginorkesteri

Aiheeseen liittyvät jutut