Kokaiinikartellin johtajan perikunta yritti estää Sofia Vergaran uutuussarjan julkaisun

Griselda Blancon perhe otti nokkiinsa.

31.1.2024 13:30

Vuonna 2012 murhatun huumekartellijohtaja Griselda Blancon elämää luotaava uusi minisarja Griselda paistattelee Netflixin tilastokärjessä. Sofia Vergaran tähdittämää sarjaa ei kuitenkaan olisi haluttu päästää julki.

Kolumbialaisen ”kokaiinikummitädin” perikunta on lähestynyt sekä Netflixiä että Vergaraa haasteella oikeuteen. Griselda Blancon perhe pyrki näin estämään sarjan julkaisun. He ovat väittäneet, ettei sarjan tekijöillä ollut heiltä lupaa kaikkeen sarjassa nähtyyn.

Edesmenneen kartellijohtajan poika Michael on kertonut antaneensa useita haastatteluja äitiinsä liittyen vuosien ajan. Hän on kertonut tehneensä sen, jotta aiheesta olisi mahdollista tehdä tv-sarjaa ja kirjaa. Michael Blancolle myös luvattiin muutama vuosi sitten, että aihetta tarjottaisiin eri studioille. Yksi kiinnostuneista oli juuri Netflix, mutta yhtiössä ei hänen mukaansa lopulta ollut halua käyttää hänen haastattelujaan tai konsultointiaan sarjaa varten. Valmis minisarja nojaa silti hänen mielestään vahvasti juuri hänen aiempiin haastatteluihinsa.

Tv-sarjan luojiin kuuluva Eric Newman on kommentoinut haastetta näin:

– Tämä ei ole ensimmäinen kertani härän selässä. Escobarin perheeltä tuli samankaltaisia syytöksiä [tv-sarjastani Narcos]. Halusimme kertoa tietyn tarinan. Uskon meidän tehneen niin, enkä katso, että se estää ketään muuta kertomasta siitä omaa versiotaan.

 

Lähteet: Collider, SlashFilm, ET, Screenrant

Lisää luettavaa