Kolmaskin Iron Sky -elokuva tulossa – kuvataan Kiinassa

Iron Sky -franchise laajenee Kiinan markkinoille, kerrotaan tiedotteessa.
14.6.2016 11:37

Suomalainen Iron Sky Universe ja kiinalainen Shangdong Jiabo Culture Development yhteistuottavat Timo Vuorensolan ohjaaman Iron Sky: The Ark -elokuvan, jonka kuvausten on määrä alkaa ensi vuonna Kiinassa. Elokuva on kolmas Iron Sky -tuotanto, ja teattereihin sen on määrä tulla vuonna 2018. Elokuvan budjettia ei ole julkistettu, mutta se tulee elokuvayhtiön tiedotteen mukaan olemaan suurempi kuin aikaisempien Iron Sky -elokuvien.

Elokuvan suomalainen tuottaja on Tero Kaukomaa ja kiinalainen tuottaja Max Wang, joka kirjoitti Iron Sky: The Arkin alkuperäiskäsikirjoituksen, ja jonka edellinen elokuva, Jean-Jacques Annaudin (Vihollinen porteilla, Ruusun nimiWolf Totem (2015) tuotti Kiinassa yli 110 miljoonaa dollaria.

“Kiinan elokuvamarkkinat ohittavat muutaman vuoden sisällä Pohjois-Amerikan joten uskomme, että hyppäämme junaan oikealla hetkellä”, elokuvan suomalainen tuottaja Tero Kaukomaa sanoo. “Tämä sopimus antaa melkoisen ruiskeen Iron Sky -franchiselle, jonka uskomme olevan yksi Suomen suurimpia viihdealan vientituotteita tulevaisuudessa.”

Myös ohjaaja Timo Vuorensola on innoissaan mahdollisuudesta työskennellä Kiinan markkinoilla. “Käsikirjoitus on loistava ja sopii Iron Skyn henkeen kuin nakutettu. Odotan innolla tuotannon käynnistymistä!”

Iron Sky: The Ark -yhteistyön takana on elokuvan executive tuottajana toimiva, kanadalaisen Longevity Intl. Enterprisesin toimitusjohtaja May He, joka on tuonut elokuvamaailman huippunimiä Kiinan markkinoille jo pitkään. “Tieteiselokuvat menestyvät Kiinan markkinoilla todella hyvin ja Iron Sky: The Ark tuo kiinalaisen tarinan ja kansainvälisen luokan teknologian yhteen ennennäkemättömällä tavalla.”

Ensimmäisen Iron Sky –elokuvan laajan suosion myötä ohjaaja Timo Vuorensola ja tuottaja Tero Kaukomaa perustivat Iron Sky Universe -tuotantoyhtiön rakentamaan ja kansainvälistämään Iron Sky -franchisea. Iron Sky -kuunatsitrilogian toinen osa Iron Sky The Coming Race on jälkitöissä ja lanseerausta rakennetaan syksylle 2017.

Lähde: Iron Sky -universumin tiedote

Lisää luettavaa