Kotimainen esikoisohjaus ylitti tärkeän rajapyykin

Tiina Lymin Äkkilähtö-esikoisohjauksella oli viime viikonlopun jälkeen reilut 99 000 katsojaa, ja se on juuri ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin. Torstaihin mennessä se oli katsottu 100 492 kertaa. 26. helmikuuta ensi-iltaan tullut Äkkilähtö ylitti epävirallisen ”hittileffan” rajan siis vajaassa kuudessa viikossa.

Äkkilähtö kertoo Lotta Kaihuan esittämästä naisesta, joka miesystävänsä (Antti Holma) uskottomuuden paljastuessa joutuu automatkalle Helsingistä Kainuuseen, ei-toivottuna matkakumppaninaan vanhempiensa laiminlyömä pikkutyttö (Eedit Patrakka). Peräänsä kaksikko saa eritasoisia konnia.

Elokuvaa levittävän Nordisk Filmin Katarina Nyman iloitsee rajapyykistä tiedotteessa:

Äkkilähtö on todellakin löytänyt yleisönsä! Maagisen 100 000 katsojan saavuttaminen on esikoisohjaukselle poikkeuksellisen hieno saavutus.

Elokuvan tuottaja Nina Laurio näkee menestyksen taustalla suusta suuhun -suositusten merkityksen.

– Alkuperäisteos, jolla ei ole aikaisempaa tunnettua ilmiötä taustallaan, on aina haastavassa tilanteessa elokuvateattereissa. Uskon, että Äkkilähdön suosioon on vahvasti vaikuttanut ”word of mouth” eli katsojien suositukset omille ystävilleen. Ilahduttavaa on myös se, että Äkkilähtö kiinnostaa hyvin eri ikäisiä katsojia nuorisosta reilusti yli viisikymppisiin.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut