Kotimainen hittikomedia saa jatkoa

Vuoden 2011 lopulla ilmestynyt Varasto saa jatkoa.

Menestyskomedia Varasto sai ensi-iltansa reilut viisi vuotta sitten. Se voitti Yleisö-Jussin ja kuului vuoden 2012 katsotuimpiin elokuviin. Päähenkilöiden tarina jatkuu, kun elokuvan jatko-osan kuvaukset alkavat elokuussa.

Päärooleissa nähdään ensimmäisestä elokuvasta tuttu näyttelijäkolmikko Minttu Mustakallio (Karita), Kari-Pekka Toivonen (Antero Rousku) ja Aku Hirviniemi (Raninen). Muissa rooleissa esiintyvät Hannele Lauri (Aino), Juha Muje (myymäläpäällikkö), Esko Salminen (Kataja) ja Vesa Vierikko (Jylhäkorpi). Karitan ja Anteron teini-ikäistä tytärtä Jessicaa näyttelee Emilia Karilampi, joka tekee elokuvadebyyttinsä. Karilampi on näytellyt aiemmin tv-sarjoissa Roba ja Syke.

Karitan ja Rouskun epätavallinen rakkaustarina huipentui edellisessä Varasto-elokuvassa yhteisen lapsen syntymään. Nyt pariskunnan elämää sulostuttava tytär on jo teini-iässä, ja varastohommat Rouskun kohdalta alkavat olla ohi. Rousku ja Raninen pakenevat työttömyyttään perustamalla rakennusalan yrityksen. Elokuvan on käsikirjoittanut Veli-Pekka Hänninen.

Ensimmäisen elokuvan ohjaaja Taru Mäkelä jatkaa kameran takana. Hän odottaa pian alkavia kuvauksia.

”Tässä ehti jo tulla ikävä Varaston viistoja roolihahmoja. Ne ovat niin omansa laisia säätäjiä, ei todellakaan mitään jeesmiehiä ja -naisia. Näyttelijätkin kyselivät jo päntiönään, milloin jatkettaisiin näitten tarinaa. Nyt on se hetki”, Mäkelä sanoo tiedotteessa.

”Maailma muuttuu päätähuimaavaan tahtiin. Tuntuu, ettei ole mitään niin epätrendikästä, epäsuosittua ja epämiellyttävää kuin keski-ikäinen, valkoinen heteromies. Sikäli Rousku on siis jälleen oivallinen päähenkilö, vastavoimia hänen elämässään on riittämiin. Ja jos konflikteista tulee pulaa, Rouskun asenteella niitä syntyy automaattisesti lisää.”

Varasto 2 tulee elokuvateattereihin helmikuussa 2018.

Aiheeseen liittyvät elokuvat