Kotimainen kauhulyhäri kerää kehuja – pääsee Yhdysvalloissa arvostetuille festivaaleille

Kotimainen kauhukomedia Helsinki Mansplaining Massacre on valittu merkittävien yhdysvaltalaisfestivaalien ohjelmistoon.

Lyhyt kauhukomedia Helsinki Mansplaining Massacre on saamassa merkittävää festivaalinäkyvyyttä Yhdysvalloissa. Elokuva tullaan näkemään syyskuun lopulla sekä New York Film Festivalin että Austinissa järjestettävän Fantastic Festin ohjelmistossa.

Ilja Rautsin ohjaamassa lyhytelokuvassa näyttelevät muun muassa Anna Paavilainen ja Vesa-Matti Loiri.

Elokuvayhtiön tiedotteen mukaan New Yorkin elokuvajuhlat on yksi Yhdysvaltojen merkittävimmistä elokuvatapahtumista ja Fantastic Fest puolestaan Yhdysvaltojen suurin genre-elokuvaan erikoistunut festivaali.

Helsinki Mansplaining Massacre on ehtinyt kerätä tunnustusta myös Aasiassa, missä se palkittiin Bucheon International Fantastic Film Festivalin lyhytelokuvien kilpasarjan pääpalkinnolla. New Yorkin, Austinin ja Bucheonin festivaalien lisäksi elokuva tullaan näkemään tämän syksyn aikana lähes 30 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla.

Kotimaassa elokuva kisaa syyskuun lopulla Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvasarjan pääpalkinnoista.

Helsinki Mansplaining Massacre kertoo yhden naisen selviytymistaistelusta piinaavassa miesjoukossa, joka haluaa selittää hänelle kaiken. Elokuva on käsikirjoittaja-ohjaaja Rautsin (s. 1979) esikoisohjaus.

Rautsi on aiemmin toiminut dramaturgina muun muassa elokuvissa Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja Jättiläinen. Parhaillaan Rautsi käsikirjoittaa muun muassa Emmi Itärannan palkittuun Teemestarin kirjaan perustuvaa elokuvaa.

Katso Helsinki Mansplaining Massacren traileri alta.

YouTube video