Kotimainen kohuelokuva saa vihdoin jatkoa – kakkososaa odotettiin yli 40 vuotta

Jörn Donnerin elokuva Perkele 2 – Kuvia Suomesta saa ensi-iltansa syyskuussa

Harvoin on elokuvan jatko-osaa jouduttu odottamaan 46 vuotta.

Jörn Donnerin
kulttielokuva Perkele! Kuvia Suomesta ravisutti rohkeudellaan ilmestyessään vuonna 1971, ja nyt Suomen 100-vuotisen juhlavuoden kunniaksi elokuva saa jatkoa. Perkele 2 – Kuvia Suomesta on läpileikkaus 100-vuotiaasta Suomesta, ja sen peruskysymys Jörn Donnerin sanoin kuuluu: ”Kannattaako nykypäivän Suomessa asua, elää, naida, kuolla?”

Elokuva saa ensiesityksensä syyskuussa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla ja jatkaa siitä useisiin festivaali- ja erikoisnäytöksiin ympäri Suomen.

Perkele 2 –elokuvassa jalkaudutaan nyky-Suomeen ja haastatellaan tämän päivän suomalaisia politiikasta, ajankohtaisista tapahtumista ja ilmiöistä. Dokumentissa vieraillaan kymmenissä tapahtumissa ympäri Suomen aina Seinäjoen Tangomarkkinoilta Weekend-festivaalille ja SM-pilkkikisoista Suviseuroihin. Elokuva pyrkii myös analysoimaan Tornion kautta vuosina 2015-2016 saapuneen suuren turvapaikanhakijajoukon tilannetta. Kertomuksen keskiössä on kuitenkin subjektiivisesti ohjaaja itse.

Perkele 2 linkittyy edeltäjäänsä myös musiikin kautta. Musiikin alkuperäiseen elokuvaan sävelsi M.A. Numminen. Kappaleet sanoitti Jarkko Laine Jörn Donnerin antamien yhteiskuntakriittisten aiheiden pohjalta. Uudessa Perkele-elokuvassa nämä kappaleet kuullaan uusin sovituksin ja uusien, tämän päivän artistien esittäminä (Ismo Alanko, Yona, M.A. Numminen).

Perkele 2 – Uusia lauluja Suomesta -soundtrack julkaistaan rajoitettuna vinyylipainoksena lokakuun puolivälissä. Säveltäjä M.A. Nummisen tulkitsemien kahden kappaleen lisäksi levyllä ovat äänessä Ismo Alanko, Paleface ja Yona.

Soundtrackia ei tulla julkaisemaan digitaalisesti tai CD-levynä. Samanaikaisesti ilmestyy myös LP-uusintapainos alkuperäisestä Perkele! Lauluja Suomesta – albumista, josta on vuosikymmenten vieriessä muodostunut haluttu kulttiharvinaisuus.

Perkele 2 -elokuvan ovat tuottaneet Misha Jaari ja Mark Lwoff . Elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lähde: Lehdistötiedote

Aiheeseen liittyvät jutut