Kotimainen lastenelokuva ylitti harvinaisen rajapyykin reilussa kuukaudessa

Suuri yleisö rakastaa lastenkirjoista tuttuja hahmoja.

19.3.2024 16:30

Lastenelokuva Heinähattu, Vilttitossu ja kana on kerännyt elokuvateatterissa jo yli 150 000 katsojaa. Raja ylittyi maanantaina. Reetta Aallon ohjaama elokuva tuli ensi-iltaan 16. helmikuuta, joten harvinainen rajapyykki ylittyi hieman yli kuukaudessa.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan. Käsikirjoittajana toiminut Tiina Nopola iloitsee elokuvan suosiosta:

”Upeaa, että kana on löytänyt tiensä elokuvateattereihin ja sieltä katsojien sydämiin. On todella ilahduttavaa huomata, että elokuva on saanut näin paljon katsojia, sillä tämä oli Sinikan ja minun viimeinen yhteinen elokuvakäsikirjoitus.”

Suosittu kirjailija ja journalisti Sinikka Nopola kuoli vaikeaan sairauteen vuonna 2021. Sinikka ja hänen sisarensa Tiina Nopola kirjoittivat yhdessä suosittuja lastenkirjasarjoja, kuten Heinähattu ja Vilttitossu ja Risto Räppääjä.

Elokuvan päärooleissa Heinähattuna ja Vilttitossuna nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund. Aikuisten rooleissa ovat edellisistä Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvista tutut näyttelijät: Niina Lahtinen ja Joonas Nordman vanhempina sekä Janne Kataja ja Lari Halme konstaapeleina.

Mukana seikkailuissa ovat tällä kertaa myös Anita-kana ja Cynthia-kana. Episodin arviossa Heinähattu, Vilttitossu ja kana sai neljä tähteä.

Katso alta elokuvan kohtaus, josta näet, että kanat ovat todella nopeita oppimaan.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia