Kotimainen tv-klassikko julkaistaan vihdoin DVD:nä – seitsemänosainen murhakomediasarja

Elokuun alku tarjoilee nannaa kotimaisten sarjojen ystäville.

6.7.2017 13:51

Kotimaisten klassikoiden julkaisuissa kunnostaunut VLMedia julkaisee elokuun 4. päivä YLE:llä alunperin esitetyn sarjan Verisiskot vuodelta 1997.

Verisiskot on Neil Hardwickin (jonka tv-meriitteihin kuuluu mm. Tankki täyteen, Reinikainen, Sisko ja sen veliPakanamaan kartta ja Parempi myöhään) ohjaama ja Ilse Raution käsikirjoittama sarja, joka synopsiksen mukaan on ”murhakomediasarja, jossa sisarukset tapaavat vuosien jälkeen ja ajautuvat tahattomiin ja tahallisiin murhatilanteisiin.”

Sarjan pääosissa nähdään Hardwickin luottonäyttelijä Ritva Valkama ja Seela Sella. Muissa rooleissa nähdään mm. Peter Franzen.

Episodi uutisoi viime vuoden loppupuolella Kulttuuricocktailin jutusta ja Hardwickin kadonneesta klassikosta Musta tuntuu, jonka nauhat olivat kadonneet jopa sen tekijöiltä. VHS-nauhat oli lopulta löydetty lukijan kokoelmista. Sarjan uudelleen esittämisestä ei kuitenkaan ole tietoa yleisön pyynnöistä huolimatta, kuten ei monista muistakaan Hardwickin suosikeista.

Esimerkiksi Musta tuntuu, Nyhjää tyhjästä, Pieni yösoitto ja moni muu julkaisu tai uudelleenesitys on jäänyt näkemättä tekijänoikeudellisista syistä – Hardwickin käyttämä musiikki on liian kallista tuotantoyhtiöille. Se on sääli, sillä moni merkittävä suomalainen tv-klassikko uhkaa jäädä tulevilta sukupolvilta piiloon.

 

Lisää luettavaa