Kotimainen uutuussarja sijoittuu internetin alkuvuosiin – Katso tästä esimakua

Tuurenmäki 98 tulee katsottavaksi maaliskuussa.

7.2.2024 09:00

Elisa Viihteen alkuperäissarja Tuurenmäki 98 on tarina elämästä 90-luvulla ja internetin alkuhuumasta.

Kahdeksanosainen sarja kertoo teini-ikäisen kaveriporukan tempautumisesta internetin ja aikuisuuden kiemuroihin kultaisella 90-luvulla.

Vuoteen 1998 sijoittuva sarja yhdistelee komediaa ja draamaa. Päähenkilöä Mikaelia näyttelee nuori Toni Nikka. Herkän haaveilijan elämä aukeaa, kun internet tulee Tuurenmäen kylään, ja Mikael alkaa rakentaa omaa portaalia.

IRC:iin on helppo paeta myös vanhempien (Minka Kuustonen ja Iikka Fors) salaisuutta, jonka paljastuminen saa Mikaelin nolostumaan enemmän kuin mistään ja koskaan. Netistä löytyy myös salainen ystävä, jonka oikean henkilöllisyyden Mikael uskoo tietävänsä.

”Sarjan ysäritunnelma on veikeä ja se piirtää hienosti näkyviin sen mitä sosiaalisia yhteyden kokemuksia internet on jo alkutaipaleellaan tarjonnut. Tuntuu, että on hyvä tässäkin ajassa muistaa, että joillekin ne verkossa tapahtuvat yhteydet ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin todellisenkin elämän yhteydet. Ne voivat olla yhtä todellisia ja merkittäviä”, kertoo teatterikorkeakoulussa opiskeleva Toni Nikka.

”Mikaelin näytteleminen oli kiinnostavaa ehkä juuri siksi, että tämä nuori varovainen tyyppi etsii tapaansa ilmaista itseään ja oppia navigoimaan kaiken vauhdikkaan ja kömpelön kasvamisensa keskellä.”

Tuurenmäki 98 on 39. Elisa Viihteen alkuperäissarja.

”Tuurenmäki 98 on nostalginen ja samalla hyvin ajankohtainen sarja: Internet mullisti elämän 1990-luvulla, nyt tekoälyä pidetään vähintään yhtä merkittävänä muutosvoimana. Teknologia ei kuitenkaan ole sarjassa pääroolissa – muutoksen keskellä olevat ihmiset ja heidän yli sukupolvien samaistuttavat tarinansa ovat”, kertoo Elisan sisältöjohtaja Ani Korpela.

Tuurenmäki 98 saa ensi-iltansa Ruudussa 1.3.2024, jolloin Ruutu Plus -tilauksella pääsee katsomaan 2 jaksoa. Ensimmäinen jakso nähdään myös Nelosella 1.3. Sen jälkeen jaksoja julkaistaan viikoittain. Koko sarja on katsottavissa 12.4. Sarja tulee myöhemmin katsottavaksi myös Elisa Viihde -palveluun.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa