Kotimaisten indie-elokuvien tuottajat pistävät pillit pussiin: ”Julkista mustamaalaamista”

Black Lion Pictures lopettaa kotimaisten independent-elokuvien tuottamisen ja levittämisen.

19.5.2023 18:37

Kainuuseen on rakenteilla Suomen Hollywoodiksi sanottu Kajawood, valtava elokuvakylä, jonka on tarkoitus tarjota jopa parisataa työpaikkaa elokuvan ammattilaisille.

Kajawood-hanke ja sen puuhamiehet Miika J. Norvanto ja Timo Puustinen ovat saaneet viime aikoina paljon negatiivista julkisuutta muun muassa Ylen ja Helsingin Sanomien laajoissa artikkeleissa.

Norvanto ja Puustinen tunnetaan muun muassa Rendel-supersankarielokuvan ja monien muiden kotimaisten indieleffojen tuottajina.

Nyt Norvanto ilmoittaa, että hänen edustamansa Black Lion Pictures lopettaa kotimaisten independent-elokuvien tuottamisen ja levittämisen kokonaan.

Tiedotteen mukaan viimeaikaisissa artikkeleissa on vääristelty faktoja.

”Independent-elokuvien tukemisesta luovutaan nyt kokonaan, kun pitkäjänteisestä ja avoimesti tekijöitä tukevasta toiminnasta huolimatta tehdään nimettömästi julkista mustamaalaamista”, tiedotteessa sanotaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Norvanto ja Puustinen sekä levitysyhtiö Black Lion Pictures Oy ja tuotantoyhtiö Frozen Flame Pictures Oy lopettavat kotimaisten independent-elokuvien tuottamisen, levittämisen ja tukemisen.

Black Lion Picturesin levittämien elokuvien joukossa on Rendelin lisäksi muun muassa Mitä meistä tuli, Samurai Rauni Reposaarelainen sekä Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva, joka voitti Jussi-gaalassa Yleisön suosikki -palkinnon.

Black Lion Pictures lupaa hoitaa jo sovitut velvoitteensa tekijöitä kohtaan. Tuotannon aikana ongelmiin joutunut Rendel 2 valmistuu ja tulee levitykseen, tiedotteessa vakuutetaan.

Lisäksi levitykseen on vielä tulossa elokuvat Gravedigger and the Random People, Kylmä sydän sekä Marko Mäkilaakson ohjaama The Creeps, jossa näyttelee takavuosien toimintatähti Christopher Lambert.

Yritys keskittyy jatkossa levittämään kansainvälisiä laatuelokuvia. Levitysyhteistyötä tehdään muun muassa VLMedian kanssa.

Tiedotteen mukaan Kajawood-hanke jatkuu. Alueella on edelleen tarkoitus kuvata muotisuunnittelija Karl Lagerfeldistä kertova elämäkertaelokuva, jonka budjetti on 45 miljoonaa.

Lisää luettavaa