Kovan luokan kasarikalkkuna: Katso Suomessa yli kymmenen minuuttia sensuroidun Mad Max -kopion alkuperäisversio nyt ilmaiseksi

Ei mikään Furiosa!

24.5.2024 19:30

Postapokalyptisessä tulevaisuudessa väkivaltainen jengi nimeltä Highway Warriors kylvää kauhua ryöstämällä ja tappamalla kaiken eteensä tulevan. Tämä ronskeilla ajoneuvoilla liikkuva jengi tekee kuitenkin eräänä päivänä yhden vakavan virheen: ryöstökeikan aikana he nimittäin sieppaavat Tracen siskon, Arlien. Trace on oman elämänsä Mad Max, mitään pelkäämätön asfalttisoturi, joka lähtee raivokkaasti kostamaan jengiläisille.

Wheels of Fire (1985; joissain yhteyksissä julkaisuvuodeksi on merkitty 1984) on häpeämätön Mad Max -kopio. Filippiiniläistä tuotantoa olevan elokuvan budjetti ei ollut kummoinen, mutta Roger Corman näki siinä mahdollisuuden ja investoi siihen omia rahojaan. Cormanin perustama Concorde Pictures huolehti elokuvan levityksestä.

Wheels of Fire pääsi Suomessakin videolevitykseen. Juno Median 1980-luvulla julkaisema VHS oli kuitenkin pahasti sensuroitu, kestäen ainoastaan noin 65 minuuttia, kun alkuperäisversion kesto oli hieman yli 81 minuuttia. Elokuvan alkuperäisen 24 kuvan sekuntinopeuden ja Suomen videoversion 25 kuvan sekuntinopeuden huomioon ottaen leikkausten yhteiskesto on noin 13 minuuttia. Saksituiksi joutuivat ainakin liekinheitinkohtaukset ja hetket, joissa seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutuvaa puolialastonta Arlieta riepotellaan vastenmielisesti useiden pahisten toimesta.

Elokuvan pääosissa nähdään Gary Watkins (Trace), Laura Banks, Lynda Wiesmeier (Arlie) ja Linda Grovenor.

Wheels of Firen leikkaamattoman version voi katsoa nyt ilmaiseksi Plexistä. Suoratoistossa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Episodin katselussa pituutta kertyi hitusen alle 100 minuuttia, mutta huomioi, että mainoksien määrä voi vaihdella katselukohtaisesti. Elokuva kuuluu tällä hetkellä myös Prime Videon valikoimaan; sitäkään suoratoistoa ei ole tekstitetty suomeksi.

Katso elokuva täältä.

Alla elokuvan juliste, traileri ja lisäleffavinkki.

Wheels of Firen ohjaaja, Quentin Tarantinon kovasti fanittama Cirio H. Santiago (1936–2008), oli ahkera elokuvantekijä. Hän ohjasi uransa aikana 103 elokuvaa, toimien välillä myös tuottajana ja käsikirjoittajana. Hän omaksui Roger Cormanin taidot kierrätyksessä, ja näin ollen esimerkiksi vuoden 1992 Raiders of the Sun (IMDb 4,0) sisältää Wheels of Firessa nähtyjä kaahailukohtauksia. Tuonkin kalkkunaleffan voit katsoa nyt ilmaiseksi Plexistä!

Eli mikäli Wheels of Fire ei riitä, katso sen jälkeen tämä. Episodin katselussa Raidersiin kului mainoksineen 89 minuuttia.

Alla Raiders of the Sunin traileri.

Lähde: Inquirer

Lisää luettavaa