Kuka Hollywood-tähti tienasi parhaiten? – Yllätysnimi kakkosena

Hollywood pullauttelee tasaiseen tahtiin ulos isoja blockbuster-luokan elokuvia ja tähtinäyttelijät tietenkin tienaavat niistä jonkin verran särvintä leivän päälle.

Tähtien palkkasysteemi ei ole ihan simppeli juttu, vaan tuloja kertyy riippuen siitä, millainen sopimus on tehty. Joillekin maksetaan osuus elokuvan tuotoista, toisille kertamaksu ja sitten löytyy vielä muitakin välimuotoja ja virityksiä.

Jos syvällisempi pureutuminen aiheeseen kiinnostaa, asiaan voi tutustua täältä. Tiivistettynä voi sanoa, että mitä isompi stara (tai mitä enemmän näyttelijää tarvitaan rooliin, esimerkiksi jatko-osien takia), sen paremmat palkkaehdot.

Insider Monkey joka tapauksessa väsäili ystävällisesti listan viime vuoden eniten tienanneista näyttelijöista. Näemmä muun muassa Fast & Furious -elokuvissa esiintyminen todellakin lyö leiville, sillä kakkospaikalta löytyvä tähti tienasi varsin muhkeat oravannahat vuonna 2014. Stara ansaitsee jatkossa mukavasti myös osatuottajana ja näyttelijänä uudessa HBO:n televisiosarjassa nimeltä Ballers.

Koko lista täällä, alempana kiireiselle simppelimpi versio.

7. Christian Bale – 35 miljoonaa dollaria
6. Ben Affleck – 35 miljoonaa dollaria
5. Liam Neeson – 36 miljoonaa dollaria
4. Leonardo DiCaprio – 39 miljoonaa dollaria
3. Bradley Cooper – 46 miljoonaa dollaria
2. Dwayne Johnson – 52 miljoonaa dollaria
1. Robert Downey, Jr. – 75 miljoonaa dollaria

Kuva: American Psycho

Lähde: Insider Monkey, Gawker

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut