Kulttiohjaajan läpilyöntielokuva saa jatko-osan

Friikkejä ja luusereita rakastava Todd Solondz on tehnyt pitkän uran omalaatuisten ja haastavienkin elokuvien parissa. Happiness, Storytelling ja Palindromes ovat kaikki tekijänsä näköisiä ja käsittelevät paljon samoja aiheita eri tavoilla.

Vuonna 2009 Solondz teki tavallaan-jatko-osan kulttisuosiossa paistattelevalle Happiness-elokuvalleen. Life During Wartime otti ensimmäisestä elokuvasta tutut hahmot, korvasi ne uusilla näyttelijöillä, ja katsoi, mitä heille kuului vuosia myöhemmin. Lopputulos oli taattua, puheliasta Solondzia kiusallisia tilanteita myöten.

Nyt Solondz on jälleen palaamassa tuttujen hahmojen pariin: ohjaaja on tekemässä eräänlaista jatko-osaa toiselle pitkälle elokuvalleen, Welcome to the Dollhouselle, joka oli tämän läpimurto vuonna 1995.

The Hollywood Reporterin mukaan jatko-osa, nimeltään Weiner-Dog, palaa Welcome to the Dollhousen päähenkilön Dawn Weinerin elämään tämän ollessa jo aikuinen. Dawnin roolissa nähdään indie-elokuvien tähti Greta Gerwig, joka vakuutti mm. Noah Baumbachin Frances Ha -elokuvassa, monien muiden lisäksi.

Myös Julie Delpyn sanotaan olevan neuvoitteluissa liittyäkseen elokuvan varmasti kasvavaan näyttelijäjoukkoon. Alkuperäisen elokuvan tähteä, Heather Matarazzoa, ei jatko-osassa kuitenkaan nähdä.

Weiner-Dogin mahdollistaa useita kaupallisesti vaikeita elokuvia pelastanut ja tuottanut Megan Ellison tämän Annapurna Pictures -tuotantoyhtiön kautta.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut