Kuuluun kulttisarjaan lisättiin hahmo, jolla on hämmentävän suomalainen nimi

Mikä karvaturri on miehiään?

21.10.2021 16:01

Yli 50 vuotta jatkunut brittisarja Doctor Who aloittaa kohta uuden kautensa. Uudemman ajan Doctor Whon 13. kausi on näyttelijä Jodie Whittakerin viimeinen Tohtorin vermeissä ja showrunner Chris Chibnallin hyvästijättö tieteissarjalle, joten tulevan voi odottaa tuovan tullessaan erityisiä hetkiä.

Etukäteen on tiedotettu, että alkavalla kaudella mukana on kulttisarjan klassikkohahmoja tappavista enkelipatsaista (Weeping Angels) järjestelmällisen tuhovoimaisiin kybermiehiin (Cybermen). Ennakkomaistiaisina tarjotussa trailerissa vilahtaa myös aivan uusi hahmo, Star Wars -maailmasta tutun Chewbaccan tapaan kauttaaltaan karvainen ja koiramainen olento. Otuksen nimi kalskahtaa suomalaiselta, sillä se on Karvanista.

Hahmon on kerrottu olevan yksi sarjan pahiksista, mutta kuinka ikävästä vihollisesta lopulta on kyse, se jää nähtäväksi. Mistä Chibnall ja kumppanit ovat Karvanistan suomalaisittain kuvaavan nimen napanneet, on hämärää. Hahmoa näyttelee liverpoolilaissyntyinen Craige Els (mm. Coronation Street). Karvanista nähdään kauden trailerissa ensimmäisen 10 sekunnin jälkeen:

 


Lähteet: Radio Times, Screenrant

Lisää luettavaa