Kuvalinkki: Katso kuinka digivelhot toivat kuolleen Paul Walkerin takaisin Fast & Furious 7:ään

Kuten kaikki leffafanit tietävät, kuoli Paul Walker tapaturmaisesti marraskuun 30. päivä vuonna 2013. Jos Walker olisi menehtynyt aikana ennen nykyaikaisia digityökaluja, olisi Fast & Furious 7:n tekeminen ollut lähes mahdoton tehtävä, koska osaa Walkerin avainkohtauksista ei oltu ehditty kuvata ennen turmaa.

Ennen olisi jouduttu turvautumaan saman näköisiin kehostuntteihin sekä maskeeraukseen, jotta Walker olisi saatu takaisin valkokankaille. Nykyaikaiset digivelhot kuitenkin venyvät mitä suurempiin saavutuksiin ja antoivat Walkerille uuden elämän.

Huiman työn teki porukka Peter Jacksonin oman Weta Digital -efektityöpajan taustalla johtajanaan Joe Letteri. Työn laadusta kertoo myös se, että Fast & Furious 7 on vakavasti otettava Oscar-ehdokas erikoistehosteiden kategoriassa.

Walkerin veljet Caleb ja Cody tulivat hätiin ja antoivat skannata itsensä Paulin kohtauksia varten. ”Se antoi meille läheisen kontaktin Pauliin, jotta pystyisimme digitalisoimaan hänet”, Letteri kertoo.

Likimain 260:ssa kohtauksessa on Paulin jompikumpi veli. Joissain kohtauksissa käytettiin myös näyttelijä John Brothertonia.

Kun kuvaukset olivat valmiit, alkoi Weta Digitalin työ. Letterin johdolla kaikkiin kohtauksiin mallinnettiin Paulin naama ja muut tuntomerkit, ja näin elokuva saatiin valmiiksi.

Kun kohtauksia katselee, on Weta Digital todellakin tehnyt erinomaista työtä. Kohtauksista ei todellakaan huomaa, että kyseessä on tietokoneella luotu Paul.

Katso paljon puhuvat kuvat alkuperäisuutisesta Hollywood Reporterin sivuilta.

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut