Sankariporo ja puhuva lumiukko – Disney vaihtaa vihreät niityt lumipenkkaan

19.6.2013 09:27

Disneyn animaatiostudion tulevassa Frozen-elokuvassa nähdään perinteisten prinsessojen ja uljaiden sankarimiesten rinnalla ratsuna toimiva poro ja komediasta vastaava lumiukko.

H. C. Andersenin Lumikuningatar-sadusta ammentavassa Frozenissa Anna lyöttäytyy yhteen vuoristoseikkailija Kristoffin ja tämän uskollisen Sven-poron kanssa matkalle lumen ja jään maahan, missä ikuista talvea hallitsee Annan sisko Elsa. Tarinassa keskitytään erityisesti erillään kasvaneiden sisarusten suhteeseen.

USA Today haastatteli Annan äänenä kuultavaa Kristen Belliä (Lomaterapiaa), jolle keikka Disney-animaation ääninäyttelijänä oli unelmien täyttymys. Haastattelun yhteydestä löytyy myös joukko kuvia, joissa nähdään elokuvan päähenkilöt lumiukkoineen ja bambiluisteluineen.

Suomessa Frozen nähdään joko myöhään tänä vuonna tai viimeistään ensi vuoden alussa. Disneyn edelliset animaatioelokuvat ovat käsitelleet videopelihahmojen haaveita (Räyhä-Ralf, 2012), tutun pehmolelun seikkailuja (Nalle Puhin elokuva, 2011) ja pitkätukkaisen prinsessan menoa (Kaksin karkuteillä, 2010), josta kuva.

Tulevaa animaatioelokuvaa ei kannata sekoittaa samannimisiin, vuoden 2010 Frozeniin tai vuoden 2012 The Frozeniin. Kyseiset paleltumat ovat nimittäin kauhuelokuvia.

Lähde: USA Today

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa