Kysely: amerikkalaisvanhemmat näyttävät lapsilleen mieluummin väkivaltaa kuin alastomuutta

7.12.2015 12:32

Seksin esittäminen ja alastomuus elokuvissa ovat tuoreen kyselyn mukaan yhä suurin huoli yhdysvaltalaisvanhemmille, kertoo THR.

Väkivalta ja kielenkäyttö eivät sen sijaan hetkauta vanhempia, vaan ovat näiden huolilistan pohjalla – kuuluisaa f-sanaa lukuunottamatta. Vaikka 80 prosenttia vanhemmista pitääkin ikärajajärjestelmää toimivana, tulisi suurimman osan mielestä seksin esittämisestä langettaa automaattisesti R-ikäraja.

Myös yksi ainoa f-sana pitäisi vanhempien mielestä riittää R-luokitukseen. Tällä hetkellä PG-13-luokituksen elokuvassa saa kuulua yksi f-sana, vaan ei sen enempää.

80 prosenttia kyselyyn vastanneista vanhemmista on eniten huolissaan elokuvien graafisista seksikohtauksista, 72 prosenttia miesten alastomuudesta, 70 prosenttia kovien huumeiden käytöstä ja 70 prosenttia naisten alastomuudesta.

Yli puolet vastanneista pitää PG-13-ikärajaa liian heppoisena, jos elokuvassa kuullaan f-sana. 51 prosenttia lätkäisi R-ikärajan myös elokuville, joissa on seksikohtauksia. Sen sijaan vain 44 prosenttia vanhemmista muuttaisi ikärajaa väkivallan takia.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa