Langalla- ja Homicide – Pelon kadut -sarjoistaan tunnettu tekijä kieltäytyy kuvaamasta uutuussarjaa Teksasissa tiukasta syystä

Kuva sarjasta Langalla/ HBO

Haluaa kuitenkin uutuutensa sijoittuvan Teksasiin.

Monista arvostetuista sarjoista, kuten Langalla (The Wire), Treme ja Homicide – Pelon kadut tunnettu David Simon tekee jälleen uutta tv-sarjaa. Simon kirjoittaa HBO:lle vielä ilman virallista nimeä olevaa sarjaa, jonka hän on ilmoittanut pohjautuvan Teksasissa sattuneisiin tapahtumiin. Erikoista kyllä, hän ei halua kuvata sitä Teksasissa.

Sarjan luojalla on asialleen tiukka syy. Näin hän kirjoittaa siitä Twitter-virrassaan:

– Työnantajana [voin sanoa] tämän menevän politiikan ulkopuolelle. Toimitan ensi kuussa HBO:lle […] Teksasiin sijoitetun minisarjan käsikirjoituksen, mutta en voi, enkä tahdo pyytää naispuolisia esiintyjiä tai kuvaustiimiläisiä luopumaan kansalaisvapauksistaan siellä kuvataksemme.

Simon viittaa kirjoituksessaan Teksasissa syyskuun alusta voimaan tulleeseen lakiin, joka kieltää lääkäreiltä abortin tekemisen osavaltiossa, kun sikiön sydämenlyönnit ovat havaittavissa. Ne ovat usein havaittavissa jo raskauden kuudennelta viikolta lähtien. Tämä laki ei hyväksy aborttia silloinkaan, kun raskaus on käynnistynyt esim. raiskauksen seurauksena.

 

Lähteet: Indiewire, CNBC