Lapsille suunnattu kotimainen supersankarielokuva sai jättituen Elokuvasäätiöltä

Paula Norosen kirjoittamasta Supermarsu-lastenkirjasarjasta on tekeillä koko perheen elokuva.

Elokuvasäätiö on myöntänyt Supermarsu-elokuvalle 670 000 euron tuotantotuen.

”Olikin jo aika saada Itä-Helsingin Peppi valkokankaalle”, hehkuttaa kirjailija ja käsikirjoittaja Paula Noronen tiedotteessa.

Elokuvan kuvaukset käynnistyvät syksyllä. Ohjuksesta vastaa Joona Tena (FC Venus, Syvälle salattu).

”Supermarsu-elokuva on tarina, joka yhtä aikaa naurattaa ja pistää ajattelemaan. Se kertoo ystävyydestä, erilaisuudesta ja ympäristöstä. Elokuva yhdistää perinteisen näytelmäelokuvan ja 3D-animaatioelokuvan tekniikkaa”, tuottaja Marko Talli kuvailee.

Elokuva kertoo tavallisesta 11-vuotiaasta Emiliasta, joka asuu äitinsä kanssa Itä-Helsingissä. Eräänä päivänä Emilia huomaa saaneensa supervoimat. Supervoimille tulee käyttöä, kun Supermarsua pyydetään auttamaan silakoita ja pelastamaan saastunut Itämeri.

”Emilian muuttuminen supermarsuksi on jännittävä ja visuaalinen elementti. Sen taustalla on maanläheisiä havaintoja lähiöelämästä, jossa kaikissa meissä on jotain hauskasti vinossa”, ohjaaja Joona Tena sanoo.

Supermarsu-kirjasarjassa on julkaistu kahdeksan kirjaa. Elokuva perustuu vapaasti kirjaan Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat, joka oli vuoden 2009 Finlandia-junior -ehdokas.