Lars von Trierin elokuva kiellettiin Ranskassa – ei saa esittää teattereissa, televisiossa tai videolta

Lars von Trierin vuonna 2009 ensi-iltansa saanut Antichrist on kielletty Ranskassa seksuaalisen ja väkivaltaisen sisällön takia.

Elokuvalla oli aiemmin turvallinen K-16-luokitus, joka kuitenkin halutaan nyt nostaa K-18:aan. Antichristin ikärajaluokitus onkin päätöstä odotellessa kokonaan poistettu, mikä tarkoittaa sitä, että elokuvan esittäminen elokuvateattereissa, televisiossa ja videolta on kielletty. Oikeusistuimen mukaan kulttuuriministeriön aikaisempi ikärajapäätös oli ”virheellinen”.

Hyvin vapaana ja sallivana elokuvamaana tunnettu Ranska on alkanut puuttua elokuvien ikärajoihin, kiitos katolisen Promouvoir-ryhmän. Perinteisiin arvoihin luottava ryhmä ajoi Antichristin ikärajan muuttamista, jotta kukaan alle 18-vuotias ei näkisi sitä.

Viime vuonna Promouvoir-ryhmä painosti päättäjiä puuttumaan seksiä kainostelematta esittäneen Adèlen elämä: osat 1 ja 2 -elokuvan ikärajaan, joka oli alun perin K-12. Ryhmä on iskenut silmänsä myös Nymphomaniac ja Fifty Shades of Grey -elokuvien ikärajoihin.

Lähde: The Guardian

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut