Laulajatähti Kikasta kertovan elokuvan näyttelijävalinnat paljastettiin – Tätäkään elokuvaa ei voi tehdä ilman Aku Hirviniemeä!

Kikka!-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Tampereella.

4.3.2021 10:16

Jussi-voittaja Anna Paavilainen ohjaa elokuvan Kikka!, joka kertoo iskelmälaulaja Kirsi Sirénistä. Nimiosan esittää Sara Melleri.

Muissa rooleissa nähdään uusia kasvoja ja tuttuja nimiä: Kikan DJ ja toimittaja ystävää Paulaa esittää Elena Leeve, Kikan miestä Henkkaa Jakob Öhrman, Ile Vainiota Aku Hirviniemi, Junnu Vainiota Martti Suosalo ja levyfirman pomoa Kai Vaine. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Samuli Niittymäki, Tuomo Prättälä, Sanna-Kaisa Palo, Rea Mauranen ja Ville Tiihonen.

Lehdistötiedotteen mukaan Kikka! on elokuva laulaja-viihdetaiteilija Kikasta, ihmisistä hänen ympärillään sekä aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. Kikka! kertoo rohkeasta ja vilpittömästä ihmisestä. Se on elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin .

Kikka on yksi Suomen kaikkien aikojen eniten myynneistä naisartisteista. Kikka on persoonana ja aiheena kiinnostanut monia medioita ja tekijöitä viime vuosien aikana. Kikka herättää edelleen monimutkaisia tunteita ja muistoja ihmisissä. Toisille Kikka on edelläkävijä, esikuva ja rohkea tekijä, toisille typerä mauton bimbo ja sketsihahmo, kolmansille uhri ja muistutus 80- ja 90-luvun arvomaailmasta ja tyylitajusta.

Kosmetiikkamyyjä Kirsi Viilonen haaveilee tähtiartistin urasta. Kun Kirsi tutustuu DJ ja radiotoimittaja Paulaan, päättää hän antautua kokonaan laulajaunelmalleen. Miesvaltaisen musiikkimaailman irvailusta huolimatta Paula tunnistaa Kirsissä tähden ainekset ja yhdessä he hankkivat hänellä levytyssopimuksen. Kikka on syntynyt. Kikan ura lähtee jyrkkään nousukiitoon, kun hänen nänninsä vilahtaa tahattomasti Jukebox-ohjelmassa. Kikasta tulee välittömästi koko maan tuntema julkkis ja yksi Suomen myydyimmistä naisartisteista.

Elokuvan käsikirjoittaa Maarit Nissilä. Rlokuvan rahoittajia ovat Yle ja Suomen elokuvasäätiö. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Kikka!-elokuvan ensi-ilta on alkuvuodesta 2022.

Lisää luettavaa