Legendaarinen Hollywood-ohjaaja John Landis tulee vierailulle Suomeen

Ohjaaja tunnetaan muun muassa elokuvista Ihmissusi Lontoossa ja Blues Brothers.

18.11.2021 10:18

Legendaarinen Hollywood-ohjaaja John Landis tulee joulukuussa Helsinkiin Night Visions -festivaalin päävieraaksi.

Peräti seitsemällä vuosikymmenellä elokuva-alan ytimessä työskennellyt Landis (s. 1950) on profiloitunut paitsi komedian erikoismieheksi, myös kauhun ja fantasian suureksi ystäväksi.

Landisin tuotannosta ohjelmistoon on poimittu neljä elokuvaa: ikoniset Blues Brothers (1980) ja Ihmissusi Lontoossa (1981), Eddie Murphyn supertähteyteen johdattanut Trading Places – Vaihtokaupat (1982) ja komediallinen vampyyritrilleri Innocent Blood (1992).

Landis pitää festivaalilla myös Masterclass-luennon lauantaina 4. joulukuuta.

Fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin keskittyvä Night Visions palaa Helsingin valkokankaille joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Lasipalatsin Bio Rexissä, Cinema Orionissa ja WHS Teatteri Unionissa järjestettävän tapahtuman ohjelmistossa nähdään 34 pitkää elokuvaa ja joukko lyhytelokuvia 1.-5. joulukuuta 2021.

Nyt julkistetun ohjelmiston odotetuimpien elokuviin joukkoon lukeutuu Paul Verhoevenin ohjaama Benedetta, joka sijoittuu nunnaluostariin 1600-luvun Toscanassa.

Night Visions Maximum Comeback -festivaalin ennakkomyynti käynnistyy perjantaina 19. marraskuuta klo 12.00 festivaalin omassa nettikaupassa.

Lisää luettavaa