Legendaarinen japanilainen näyttelijä kieltäytyi Obi-Wan Kenobin ja Darth Vaderin rooleista

Kansainvälisesti tunnettu japanilainen näyttelijä Toshirō Mifune (1.4.1920 – 24.12.1997) muistetaan mm. rooleistaan Akira Kurosawan klassikkoelokuvissa Seitsemän samuraita ja Yojimbo – onnensoturi. Näyttelijän tytär Mika Mifune paljasti äskettäin, että George Lucas aikoinaan tarjosi hänen isälleen rooleja ensimmäisestä Tähtien sota -elokuvasta.

– Kuulin isältäni, että hänelle tarjottiin Obi-Wan Kenobin roolia, mutta hän oli huolissaan miltä elokuva tulisi näyttämään ja että elokuva mahdollisesti halventaisi mielikuvia samuraista, joista Lucas oli ottanut paljon vaikutteita hahmoon, kertoo Mika Mifune.

Lucas ei kuitenkaan saanut Mifunea mukaan elokuvaansa. Mifune olisi ollut osuva näyttelijävalinta elokuvaan – ensimmäisen Tähtien sodan juoni perustui löyhästi Akira Kurosawan ohjaamaan Kätketty linnake -elokuvaan, jossa Mifune oli pääosassa.

– Siihen aikaan tieteiselokuvat näyttivät aika halvoilta, eivätkä efektit olleet vielä kehittyneitä. Hänellä oli myös paljon samurain kunniaa. Sitten oli puhetta, että hän ottaisi Darth Vaderin roolin, jossa hänen naamansa olisi ollut peitetty, mutta lopulta hän päätti olla ottamatta roolia, Mika Mifune summaa.

Kuva: Seitsemän samuraita
Lähde: Guardian
(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät jutut