Legendaarinen sarjakuvataiteilija Steve Ditko on kuollut – oli mukana luomassa Spider-Mania ja monia muita tuttuja hahmoja

Steve Ditko loi Stan Leen kanssa ikonisia hahmoja kuten Spider-Man ja Doctor Strange.

7.7.2018 14:21

Legendaarinen sarjakuvataiteilija Steve Ditko löydettiin kuolleena kotoaan 29. kesäkuuta. Hän oli kuollessaan 90-vuotias. Poliisin mukaan Ditko oli kuollut jo muutama päivä aikaisemmin.

Ditko ja Lee loivat Spider-Manin vuonna 1961. Lee antoi Ditkolle tehtäväksi luoda uusi teinisankari, koska ei ollut tyytyväinen Jack Kirbyn luomukseen. Ditko piirsikin nopeasti Hämiksen tunnistettavan asun, seittilingot ja punasinisen nutun.

Vuonna 1963 Ditko loi Doctor Strangen. Pian tämän jälkeen Ditko lähti Marvelilta, koska hän ja Lee päätyivät tappeluun, jonka sisällöstä ei ole paljastettu yksityiskohtia julkisuuteen.

Ditko työskenteli vuosikausia pienemmillä kustantamoilla ja muun muassa DC Comicsilla.

Vuonna 1979 hän teki paluun Marvelille, jossa hän työskenteli Machine Manin ja Micronautsin parissa.

Viimeisin Ditkon luomus on Squirrel Girl vuodelta 1992.

Marvelin ulkopuolella Ditko on tunnettu parhaiten Ayn Rand -henkisistä luomuksistaan DC:llä. Hän loi Mr. A -nimisen hahmon vuonna 1967. Hahmo oli Randin luoman objektivistisen filosofian ruumiillistuma. Muita Rand-hahmoja ovat muun muassa The Question, Hawk sekä Dove ja Creeper.

Lepää rauhassa, Steve.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa