Leonardo DiCaprion uuden elokuvan kuvaukset olivat ”elävä helvetti”

23.7.2015 18:19

Alejandro González Iñárritun kunnianhimoisen The Revenant -elokuvan kuvausten ongelmista on alkanut kuulua jo jos minkälaisia kertomuksia, mutta nyt THR:llä on enemmän taustoja ongelmien syistä ja seurauksista.

Kuten tiedettyä, ohjaaja halusi kuvata elokuvansa pelkässä päivänvalossa, kronologisessa järjestyksessä (mikä on erittäin harvinaista) ja aidoissa lokaatioissa Kanadassa. Tämä johti siihen, että tuotannon budjetti paisui 95 miljoonasta dollarista 135 miljoonaan ja koko kuvausjakso oli nimeämättömän lähteen mukaan ”elävä helvetti.”

Sekä elokuvan tuottajaa Jim Skotchdopolea että itse ohjaajaa pidetään syypäinä ongelmiin, jotka kasautuivat kuvausten aikana ja johtivat tuotannon venymiseen ja ihmisten potkuihin. Skotchdopolen sanotaan saaneen porttikiellon kuvauksiin, jonka jälkeen toinen tuottaja Mary Parent otti hänen paikkansa.

”Ohjaajalle täytyy sanoa: Emme voi tehdä tuota. Ei ole rahaa eikä tarpeeksi aikaa”, työryhmän jäsen kertoo.

Tekijät eivät myöskään tuntuneet ymmärtävän, miten haastavaa on tehdä huoliteltuja ajoja keskellä talvea, luonnonvalossa, tai kuinka paljon kaikki tämä tulee maksamaan. Monet suunnitelmat menivätkin uusiksi, kun huomattiin, että valoa oli säätämisen jälkeen jäljellä enää puolitoista tuntia.

”Emme ikinä kuvanneet, mitä olimme blokanneet. Mitään ei ollut päätetty… Oli sitten kyse tästä näyttelijästä, tästä puvusta, tuosta meikistä…”, kertoo yksi työryhmän jäsenistä.

Iñárritu ei kuitenkaan häpeile elokuvansa kuvausprosessia, vaan pikemmin vaalii sitä. Myös potkuja jouduttiin antamaan kesken tuotannon.

”Minulla ei ole mitään piiloteltavaa. Ongelmia oli, mutta mikään niistä ei saa minua häpeämään. Jos ohjaajana huomaan, että viulu on epävireessä, minun on poistettava se orkesterista.”

Kovissa oloissa olleesta työryhmästä ja itsensä jäädyttäneistä näyttelijöistä alkaa elokuvan tiimoilta elää jo oma karu tarinansa. Joulukuussa selviää, näkyykö kaikki tämä hyvällä vai pahalla, kun The Revenant saa ensi-iltansa.

(Episodi/ML)

 

Lisää luettavaa