Liam Neesonilla kiireitä: uppoava taksi, cameo, Taken 2

8.2.2011 16:07

Irlantilainen Liam Neeson on pitänyt itsensä kiireisenä: näyttelijä on ehtinyt pelastautua uppoavasta taksista, vierailla cameo-roolissa ja valmistella jatko-osaa menestysleffalleen.

Neesonilla oli ongelmia kuvata helmi-maaliskuussa maailmalla ensi-iltansa saavan Unknown-elokuvan taksikohtausta. Vasta 20-vuotiaana uimaan oppineen näyttelijän piti pelastautua vedellä täyttyvästä taksista.

Näyttelijä harjoitteli veden alaista toimintaa stunttimiehen kanssa uima-altaissa. Joskus sukelluspelko iski jo viidentoista sentin syvyydessä. Ohjaaja halusi taksin täyttyvän vedestä pikkuhiljaa ja valmistautumisesta huolimatta kohtausta kuvattaessa Neeson panikoi taksin takapenkillä.

Unknown-elokuvan ohjasi aiemmin kauhuelokuvat House of Wax ja Ottolapsi tehnyt Jaume Collet-Serra. Suomen ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

27. toukokuuta Neeson nähdään lyhyesti teattereissa, kun ensi-iltansa saa Kauhea kankkunen 2. Neeson vilahtaa elokuvassa cameo-roolissa. Rooliin oli aiemmin varattu Mel Gibson, joka perui osallistumisensa viime hetkellä. Neeson kutsuttiin paikalle pelastamaan cameo-perinne.

Lyhyistä keikkatöistä suurempiin: Neeson on tekemässä jatkoa vuoden 2008 yllätyshitille Taken. Elokuvan käsikirjoitusta tehdään parhaillaan. Tällä kertaa lähiomaisia ei viedä – kaapatuksi joutuu Neeson itse. Seuraa helvetillinen pakoreissu kaappareilta.

Kuva elokuvasta The A-Team (2010).

Lähde: IMDB

Lisää luettavaa