Lisää Salaisia kansioita? David Duchovny avasi ajatuksiaan jatkosta

Mulder ja Scully aina ja ikuisesti?

18.12.2022 21:31

Ysärin tieteissarjahitti Salaiset kansiot (The X Files) on aihe, johon palataan vielä tänäkin päivänä – ainakin, jos jompikumpi sen päätähdistä osuu haastateltavaksi. Tuoreen Perinnönkärkkyjät-komedian näyttelijäkaartiin kuuluva David Duchovny uusi agentti Fox Mulderin roolin viimeksi muutama vuosi sitten. Mutta palaisiko hän Mulderiksi yhä?

– Minulle paluu [Mulderiksi] on aina kysymys, mitä tarinoita kerrotaan? Mistä syystä olla mukana tällä kertaa? Tarkoitan, että syitä on monia. Yksi on se, että väki haluaa nähdä sen. Toinen voisi olla, että [sarjan luoja Chris Carter] tai joku, jonka hän tietää ja josta hän pitää sanoo: ”Hei, minulla on tarina! Tsekkaapa tämä – tällä erää voitaisiinkin tehdä näin.”

Duchovny muistuttaa, että maailman muuttuessa myös Mulder ja kumppanit muuttuvat. Hän ei halua näytellä hahmoa samoin kuin 1990-luvulla, eikä hän tehnyt viime kerrallakaan niin omien sanojensa mukaan.

– Eihän [Rolling] Stoneskaan halua olla se bändi, joka edelleen kirjoittaisi biisejä hässimisestä auton takapenkillä, kun he ovat kahdeksankymppisiä. Tarkoitan, että niin voisi tehdä, ja [niillä biiseillä] voisi tehdä paljon rahaa, mutta osa itsestäsi kuolisi [jos tekisit niin], Duchovny täsmentää.

Mulderin aisapari Dana Scullya näytellyt Gillian Anderson on ollut hieman samoilla linjoilla. Anderson on todennut, että hän saattaisi harkita paluuta Scullyksi, jos kirjoittajat olisivat uusia ja luvassa olisi jotain uutta ja edistyksellistä.

 

Lähteet: MovieWeb, Screenrant

Lisää luettavaa