Lisää seksiä ja heti! Uutuussarja kurkistaa nelikymppisten naisten makuuhuoneisiin

Uutuussarjassa todelliset kokemukset pääsevät käsittelyyn.

22.3.2022 08:00

HBO Maxin uusi ruotsalaissarja Lust kurkistaa nelikymppisten naisten makuuhuoneisiin

HBO Max on myös teettänyt tutkimuksen, jossa kartoitetaan pohjoismaalaisten naisten todellisia kokemuksia.

Onko hyvä seksielämä valtatie terveyteen?

Moni yli nelikymppinen suomalaisnainen haikailee nykyistä vireämmän seksielämän perään ja uskoisi hyvinvointinsa kohentuvan useammin harrastetun seksin myötä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset nelikymppiset ja sitä vanhemmat naiset ovat pohjoismaalaisista tyytyväisimpiä seksielämäänsä. Suomalaiset ovat myös muihin pohjoismaalaisiin verrattuna seksuaalisesti aktiivisimpia ja kokeilunhaluisempia seksin saralla.

HBO Maxin teettämä tutkimus käsittelee samoja ajankohtaisia teemoja kuin uutuussarja Lust, joka seuraa nelikymppisten tukholmalaisnaisten seksielämää.

Sarjassa Sofia Helinin näyttelemä kansanterveystutkija Anette alkaa tehdä valtiolle tutkimusta yli nelikymppisten naisten seksielämästä otsikolla ’Seksi on valtatie terveyteen’.

Aihe herättää Anetten ystäväpiirin kiinnostuksen – ovatko elämän varrella tehdyt valinnat siirtäneet naisten lihalliset halut syrjään? Entä onko hyvällä seksielämällä todella vaikutusta terveyteen?

HBO Maxin teettämän tutkimuksen tuloksia tarkastelleen seksuaaliterapeutti, pariterapeutti ja tietokirjailija Elina Tanskasen mukaan olemme kaikki ainutlaatuisia yksilöitä, ja seksi ja seksuaalisuus merkitsevät meille eri asioita.

– Seksuaalisuudesta puhutaan nykyään yhä avoimemmin, asenneilmasto on seksuaalimyönteisempi ja laadukasta tietoa ja tukea on saatavilla. Sillä, että aiheesta ylipäätään keskustellaan ja sitä pidetään tärkeänä, voi olla myönteinen vaikutus seksielämään, muistuttaa Tanskanen.

Suomalaisnaisten kiinnostus seksiä kohtaan ei tutkimuksen perusteella vaikuta kuihtuneen: suomalaisista yli 40-vuotiaista naisista jopa 42 prosenttia haluaisi harrastaa nykyistä enemmän seksiä. Vaikka miehen ja naisen välisissä suhteissa on Tanskasen mukaan väestötasolla havaittavissa, että mies on useammin enemmän seksiä haluava osapuoli, on asetelma monesti myös toisin päin.

Tutkimuksen mukaan 40 prosenttia yli nelikymppisistä suomalaisnaisista uskoisi hyvinvointinsa kohenevan, jos he harrastaisivat enemmän seksiä.

Uutuussarja Lust sisältää kahdeksan puolen tunnin mittaista jaksoa. Sarja on nyt katsottavissa HBO Maxilla.

Lisää luettavaa