Looney Tunesin naisia pokaileva Henry Haisuli oli liikaa yleisölle – hahmoa ei tulla näkemään enää koskaan

Tuttu hahmo sai kirveestä.

9.3.2021 14:33

Henry Haisuli eli Pepe Le Pew on Looney Tunes -animatioiden naisia viekoitteleva haisunäätä. Piirretty sellainen.

Hahmo nähtiin muun muassa vuonna 1996 ensi-iltansa saaneessa Space Jam -elokuvassa. Hahmoa ei kuitenkaan nähdä enää tänä vuonna ilmestyvässä Space Jam 2:ssa.

Nyt on käynyt myös ilmi, ettei hahmoa tulla näkemään enää missään Warnerin animaatioprojektissa.

Hiljattain julkaistun New York Timesin mielipidekirjoituksen mukaan naisia pokaileva Henry normalisoi raiskauskulttuuria. Ilmeisesti Warner päätti ”canceloida” hahmon kuitenkin jo hieman yli vuosi sitten.

Henryllä oli iso kohtaus Space Jam 2:ssa. Elokuvan entinen ohjaaja Terence Nance oli jo kuvannut kohtauksen, jossa laulaja-näyttelijätär Greice Santo olisi tylyttänyt Henry Haisulia oikein kunnolla tämän yritettyä iskeä naista. Samassa kohtauksessa olisi selvinnyt, että Penelope Pussycat on hankkinut lähestymiskiellon Pepelle. LeBron James olisi myös läksyttänyt Haisulia siitä, ettei muita hahmoja saa kouria ilman heidän suostumustaan.

Santo on pettynyt päätökseen, koska hänen mielestään kohtaus oli opettavainen eikä suinkaan seksistinen.

Space Jam on kokenut myös muita muutoksia. Isopovinen ja seksikkäänä pidetty Lola Bunny on tehty lapsiystävällisemmäksi, vähemmän seksiobjektiksi.

Space Jam 2:n ensi-ilta on HBO Max -suoratoistopalvelussa heinäkuun 16. päivä. Saapa nähdä milloin elokuva saapuu Suomeen.

Lähde: Movieweb

Lisää luettavaa